Advies en analyse

Per saldo weinig beweging in AEX

Dinsdag 13 juni 2017 16:10

Na een paar relatief rustige beursweken als gevolg van Hemelvaart en Pinksteren pakten beleggers afgelopen week (dinsdag tot en met maandag) de draad weer op. Uiteindelijk sloot de AEX over deze periode op nagenoeg hetzelfde niveau.

Op dinsdag maakte Euronext bekend dat de gemiddelde dagelijkse transactiewaarde op de beurzen van de exploitant in mei met 42,8% is gestegen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder en 0,2% ten opzichte van april.

Woensdag kwam Basic-Fit met het nieuws deze maand voor €900.000 aan eigen aandelen in te kopen. Op deze manier wil de sportschooluitbater het verwaterende effect van een eerdere aandelenuitgifte compenseren. Verder maakte Lucas Bols zijn resultaten over het afgelopen boekjaar bekend, dat op 31 maart afliep. De producent van likeuren en sterke dranken zag de omzet op jaarbasis met bijna 12% stijgen tot €80,5 mln, terwijl de nettowinst met meer dan 28% toenam tot €15,1 mln. De hogere resultaten waren onder meer te danken aan een joint venture met Rémy Cointreau voor Passoã en een eenmalige belastingmeevaller van €3,2 mln. Van Lanschot liet weten de Nederlandse vermogensbeheeractiviteiten van UBS over te nemen. Deze Zwitserse zakenbank beheerde in Nederland circa €2,6 mrd aan vermogen waar Van Lanschot in eerste instantie €28 mln voor betaalt. De definitieve overnameprijs hangt af van het bedrag aan beheerd vermogen dat uiteindelijk wordt overgedragen, iets wat duidelijk wordt wanneer de transactie in het derde kwartaal van dit jaar wordt afgerond. Eind maart beheerde Van Lanschot ruim €70 mrd aan vermogen. Daarnaast kondigde de vermogensbeheerder een aandeleninkoopprogramma aan ten behoeve van het beloningsbeleid. Het programma is woensdag van start gegaan en er worden maximaal 150.000 stukken of voor €3,6 mln aan eigen aandelen gekocht.
Donderdag liet Euronext weten welke wisselingen er vanaf 19 juni worden doorgevoerd in de indices. De AEX blijft ongewijzigd, terwijl aan de AMX alleen Wessanen wordt toegevoegd.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • de laatste zes weken waren van hoge pieken en diepe dalen en ze staan nog steeds om de 524 punten en ze is niks opgeschoten

    j 13 juni 2017 16:21:52