*

Advies & Analyse

Herstel wereldeconomie zet door

woensdag 14 juni 2017 10:12

‘Beter, maar niet goed genoeg’. Dat is de titel van de nieuwste outlook van de Oeso, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.

De Parijse denktank is iets optimistischer over de groei van de wereldeconomie dan een jaar geleden. De verwachting voor dit jaar is bijgesteld van 3,3% naar 3,5%, na een plus van 3% in 2016. Voor volgend jaar blijft de groeiverwachting staan op 3,6%. Voor de eurozone is de verwachting verhoogd van 1,6% naar 1,8% voor 2017 en van 1,7% naar 1,8% voor 2018. De ramingen voor de Amerikaanse economie zijn juist neerwaarts bijgesteld, voor dit jaar van 2,3% naar 2,1% en voor 2018 van 3,0% naar 2,4%. Dit schrijft de Oeso toe aan vertraging in de uitvoering van Trumps plannen om de economie te stimuleren. Niettemin zit de wereldeconomie weer in de lift en ziet de Oeso positieve ontwikkelingen op het gebied van consumptie, investeringen en arbeidsmarkt. Vanwege de lage productiviteits- en loongroei is het herstel echter niet duurzaam en blijft de groei steken onder het langjarige gemiddelde van 4,0%.

 

Lees ook: Per saldo weinig beweging in AEX


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


The post Herstel wereldeconomie zet door appeared first on Beleggers Belangen.