Advies en analyse

Goede stemming internationale markten houdt stand

Woensdag 14 juni 2017 12:49

De goede stemming op de internationale aandelenmarkt werd de afgelopen week niet aangetast door het vooruitzicht van een renteverhoging door de Fed op woensdag 14 juni, niet door het begin van de zomerperiode die traditioneel minder goed is voor aandelenbeleggingen (‘sell in May and go away but remember to come back in September’) en ook niet door de oplaaiende onzekerheid binnen de technologiesector.

Op vrijdag 9 juni gingen de koersen van aandelen als Amazon (AMZN), Apple (AAPL), Facebook (FB) en Microsoft (MSFT) met ruim 5% onderuit nadat analist Robert Boroujerdi van Goldman Sachs in een rapport de huidige situatie in de Amerikaanse technologiebranche vergeleek met die tijdens het hoogtepunt van de internethype in 2000. In de ogen van Boroujerdi hebben de dominante spelers binnen de branche net als zeventien jaar geleden een wel heel grote impact op de bredere aandelenmarkt. Indertijd lag de winstgevendheid van deze partijen hoger, maar momenteel is de financiële positie sterker en bovendien ligt de waardering beduidend lager. Hoewel de conclusie was dat een herhaling van de techcrash niet voor de hand ligt, was het rapport voor veel beleggers aanleiding om de positie in grote techbedrijven af te bouwen. In de loop van de handelsdag trad er vervolgens een herstel op, dat maandag doorzette. De inzichten van het Goldman Sachs-rapport geven in ieder geval geen aanleiding om de adviezen voor de technologieaandelen te wijzigen.

De koers van General Electric (GE) schoot maandag juist met bijna 4% omhoog naar $28,94 toen bekend werd dat topman Jeffrey Immelt na zestien jaar opstapt als topman van het industrieconcern. Hij wordt op 1 augustus opgevolgd door John Flannery, die aan het roer staat van de medische divisie GE Healthcare.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven