*

Advies & Analyse

Kalmte blijft na Britse verkiezingsuitslag

woensdag 14 juni 2017 14:33

Zowel het begin van de traditioneel minder goede zomerperiode als de verrassende verkiezingsuitslag in Groot-Brittannië brengen beleggers niet van de wijs.

De zonnige stemming op de internationale aandelenmarkten werd de afgelopen week niet aangetast door enkele wolkjes aan de horizon, zoals het begin van de traditioneel minder goede zomerperiode. Ook de AEX bleef op ongeveer hetzelfde niveau. Ook Europese staatsobligaties hebben een uitstekende week achter de rug met dank aan de ECB – van verdere afbouw van het opkoopprogramma is geen sprake – en enkele gunstige ontwikkelingen in Frankrijk, Italië en Spanje.  Die wogen zwaarder dan de verrassende verkiezingsuitslag in Groot-Brittannië. Dat de Britse pond daarop reageerde is niet meer dan logisch, maar van paniek onder beleggers is beslist geen sprake. Bij commodities gaan we in op de prijsontwikkeling bij palladium en platina.

 

Lees ook: Rust op financiële markten kan bedrieglijk zijn


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


The post Kalmte blijft na Britse verkiezingsuitslag appeared first on Beleggers Belangen.