Advies en analyse

Gokje wagen met Griekse aandelen?

Donderdag 22 juni 2017 10:08

De Griekse beurs is een van de rampzaligste aandelenmarkten van de afgelopen tien jaar, maar wie had dit begin dit jaar gedacht? In 2017 behoort zij tot de absolute top van Europa. Is de tijd rijp om in Griekse aandelen te investeren of zijn deze alleen iets voor beleggers met een sterke maag?

Twee jaar geleden werd in Athene de beurs zelfs vijf weken stilgelegd vanwege de dramatische schuldenpositie van het land. Die maatregel heeft echter niet kunnen voorkomen dat Griekse aandelen in de maanden erna de bodem van juni 2012 eruit zouden nemen. Sinds het dieptepunt van 11 februari 2016 echter zijn door de bank genomen de beurskoersen in Athene verdubbeld.

Dit jaar behoort de beurs van Athene tot de absolute toppers van de Europese effectenbeurzen. Zoals uit onderstaande grafiek blijkt, doet geen enkele aandelenmarkt het in de eurozone tot dusver in 2017 beter, zelfs Frankfurt niet! Nochtans is van alle eurolanden de economie van Duitsland de sterkste.

Griekenland daarentegen was door haar torenhoge schuldenberg jarenlang het zorgenkind van de Europese Unie. De sanering van de dramatische overheidsfinanciën vroeg zware offers van de bevolking, en dat eiste op zijn beurt een zware tol van de economie.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • niet intrappen

    j 22 juni 2017 10:48:37
  • Voor Beleggers Belangen is alles al een gok, en deze kan daar ook nog wel bij…..

    Jeff 22 juni 2017 10:28:31