Advies en analyse

Advieswijzigingen Uitgelicht

Vrijdag 30 juni 2017 10:00

Juni was een drukke maand voor analisten. Het maandelijkse overzicht met spraakmakende advies- en koersdoelwijzigingen telt ditmaal maar liefst elf initiële adviezen en twintig dubbele advieswijzigingen. Vooral de ontwikkelingen rondom Air France-KLM, AkzoNobel, ASML, Philips Lighting en VolkerWessels vroegen om maatregelen.

Analisten voorzien hun beleggingsopinies graag van koersdoelen. Ondubbelzinnige adviezen als Buy en Sell moeten hierdoor nog meer tot de verbeelding van beleggers spreken. Dubbele advieswijzigingen waarbij de aanbeveling en het koersdoel in dezelfde richting worden aangepast, getuigen van convictie. Maar soms zijn er ook tegenstrijdige advieswijzigingen. Het overzicht voert naast dubbele advieswijzigingen ook initiële adviezen op en beleggingsopinies waarvan het koersdoel met 20% of meer naar boven of naar beneden werd aangepast.

Accell

Kepler Cheuvreux geeft op vrijdag 2 juni de fietsenfabrikant een Buy. Het gaat hierbij om een initieel advies van de Franse zakenbank waarbij het koersdoel gezien wordt op €35.

DeGroof Petercam gaf op donderdag 29 juni het aandeel een dubbele downgrade. De Belgische privaatbank verlaagde het beleggingsadvies voor Accell van Accumulate naar Hold en het koersdoel ging daarbij van €34 naar €32.

Ahold Delhaize

ING Research verlaagde op maandag 23 juni het koersdoel van de grootgrutter fors. De Nederlandse bank laat het aandeel op Buy staan, maar kortwiekte het koersdoel van €26 met 20% naar €21.

Air France-KLM

Goldman Sachs verhoogde op vrijdag 16 juni het koersdoel van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij met driekwart. De Amerikaanse zakenbank handhaafde haar beleggingsopinie van Neutral en paste het koersdoel van €6,00 aan naar €10,60.

Bernstein volgt sinds dinsdag 27 juni het wel en wee van Air France-KLM. De Amerikaanse zakenbank opent de adviesopvolging met Underperform en een koersdoel van €8,10.

RBC kende diezelfde dag Air France-KLM evenwel een dubbele upgrade toe.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven