*

Advies & Analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 26

vrijdag 30 juni 2017 10:30

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht.

Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

Gratis toegankelijk:

Tipterugblik: Marathon Petroleum
Een jaar geleden gaven we een kooptip voor de Amerikaanse raffineerder Marathon Petroleum op een koers van $34,59. Het aandeel lag op dat moment fors onder druk, waardoor een prima koopmoment was ontstaan.

Advieswijzigingen en tip van de week:

Takeaway.com verder onder vuur
De verlieslijdende maaltijdbezorger heeft z’n zinnen op Duitsland gezet, maar de concurrentie groeit er. Delivery Hero, de Duitse concurrent van Takeaway.com, komt met een emissie die €450-930 mln gaat opbrengen.

Tip van de week: Conglomeraat met forse onderliggende groei
Helen of Troy is actief in meerdere consumentenmarkten en kan bogen op een sterk trackrecord van winstgroei en kasgenererend vermogen. Het Amerikaanse concern staat aan de vooravond van een nieuwe groeifase.

Superstock: Marktleider in de commerciële luchtvaart
Het Amerikaanse Hexcel is wereldwijd een van de grootste producenten van koolstofvezel en composietmaterialen voor de luchtvaart, defensie en industrie. Omdat de investeringspiek achter de rug is, zal de vrije cashflow aanzienlijk stijgen. Dit biedt ruimte voor aandeleninkoop en overnames.

Onze overige adviezen van deze week:

Philips in de schijnwerper
Philips wordt genoemd als doelwit van een activistische belegger. De mogelijkheden om waarde vrij te spelen zijn echter beperkt en het is zeker geen uitgemaakte zaak dat het bestuur van Philips zal meewerken.

Aegon zoekt een buffer
De resultaatontwikkeling van Aegon is steeds meer in de schaduw komen te staan van de lage kapitaalratio van de Nederlandse activiteiten. Het wordt lastig voor de verzekeraar om daar verandering in te brengen.

Altice heeft nu ook beursnotering in VS
Altice heeft voor de Amerikaanse activiteiten een beursnotering gekregen. Daartoe zijn bijna 64 miljoen stukken geplaatst tegen een koers van $30 per aandeel. Het betreft vooral de deelneming (en uittreding) van de partners aldaar.

Optimisme na machtswisseling General Electric
Beleggers hopen dat de nieuwe topman van General Electric het industriële conglomeraat weer beter kan laten presteren. Maar dat wordt nog een hele klus, want de energiemarkten zitten tegen en de cashflow staat onder druk.

Druk op AT&T en Verizon houdt aan; T-Mobile US groeit tegen de verdrukking in
De grote Amerikaanse telecombedrijven AT&T en Verizon vormden de laatste twaalf maanden een slechte belegging. De oorzaken zijn talrijk. Met T-Mobile US gaat het een stuk beter.

Prima kwartaal voor Oracle
Oracle wist over de laatste drie maanden van het gebroken boekjaar voor het vierde achtereenvolgende kwartaal een omzetgroei te realiseren. Dit is vooral te danken aan de focus van het bedrijf op cloudoplossingen, waarnaar de vraag nog altijd toeneemt.

Nestlé bukt onder druk van aandeelhouder
Nestlé heeft na druk van beleggersfonds Third Point een strategiewijziging aangekondigd. De Zwitserse voedingsgigant had al bekendgemaakt te onderzoeken of de weinig rendabele bakkerij-activiteiten in de Verenigde Staten zouden worden verkocht.

Lees ook: Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 25


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor deze aandelen? U kunt zich als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


The post Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 26 appeared first on Beleggers Belangen.