Advies en analyse

Welke aandelen tippen onze buren?

Vrijdag 7 juli 2017 10:20

Onder het motto ‘Het gras is altijd groener aan de overkant’ trekken we erop uit. Op zoek naar de favoriete aandelen voor de tweede helft van het jaar. Welke fondsen worden door onze Belgische en Duitse collega’s getipt voor de rest van 2017? En zitten daar ook Nederlandse aandelen bij?

Noem het homebias, oranjegevoel of vaderlandsliefde, wanneer men Nederlandse analisten vraagt welke aandelen zij tot hun favorieten rekenen, krijgt u al snel een lijst met aandelen van eigen van bodem. Met ‘Made in Holland’ hoeft niets mis mee te zijn, maar misplaatst patriottisme bij de keuze van aandelen of bij de regionale verdeling van beleggingsportefeuilles kan u veel geld kosten.

Als u echt wilt weten wat analisten van een bepaald aandeel denken, raadpleeg dan de mening van buitenlandse analisten. Om bij onze directe buren te blijven, idealiter leest u in de Belgische (Duitse) gespecialiseerde pers wat Duitse (Belgische) analisten van Nederlandse aandelen vinden. Want journalisten en financiële verslaggevers hebben net als beleggers en analisten grootse moeite met het loslaten van hun homebias. Zij berichten systematisch te veel over gebeurtenissen en aandelen van eigen bodem.

Oosterburen

Aangezien Duitsland het grootste buurland is van Nederland, leggen we ons oor als eerste te luister bij onze oosterburen. De redactie van het weekblad Der Aktionaer verwacht dat de beurzen in de tweede helft van 2017 verder zullen stijgen en schuift zes aandelen naar voren. Per saldo hebben alle zes een notering in Frankfurt, ook Banc of America.

Boerse Online, het grootste beleggersblad van Duitsland, brengt tien aandelen voor het voetlicht. Zeven komen van eigen bodem, twee uit de Verenigde Staten en eentje heeft een primaire notering in Zwitserland.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Eén geruststelling voor Beleggers Belangen, de buren zitten net zo scheef…..

    Ed 07 juli 2017 11:14:09