*

Advies & Analyse

Valuta: Verkoopdoel GBP/USD in zicht

dinsdag 18 juli 2017 14:15

De GBP/USD-positie die we vorig jaar geopend hebben staat op een aardige winst. Op het moment van schrijven staat het paar op 1,31, niet ver van het verkoopdoel van 1,33 dat we eerder hebben aangegeven. De stijging is opvallend als bedacht wordt dat de Brexit-onderhandelingen zijn begonnen (maandag aanstaande officieel) en dat de geluiden tot dusver niet positief zijn voor het VK.

Vaak komen theorieën over de toekomst van een land en de gevolgen daarvan voor de valuta niet overeen met de daadwerkelijke koersbewegingen. Een tijd lang was de voorspelling van veel analisten en handelaren dat het pond verder zou zakken na de initiële (forse) daling. Dat zou worden veroorzaakt door economische schade als gevolg van de Brexit. We hebben de eerste grote daling gebruikt om juist long te gaan in de Britse munt.

Tot op heden valt de economische schade in het VK mee. De economische groei is iets hoger dan in de eurozone en de werkloosheid is gedaald. Dat zal hebben meegeholpen bij het oplopen van de GBP/USD. Maar wat waarschijnlijk belangrijker zal zijn geweest, is dat er zoveel handelaren short zaten dat er te weinig verkopers overbleven om het paar verder te laten zakken. Een koers zakt niet als er relatief weinig mensen verkopen. Als om wat voor reden dan ook handelaren hun short-positie gaan sluiten, dat wil zeggen kopen, dan kan de koers gemakkelijk omhoog gaan. De berichtgeving rond de Brexit-onderhandelingen zal het paar in beweging kunnen zetten, zowel opwaarts als neerwaarts. Het is de vraag of het door ons gewenste niveau van 1,33 op korte termijn gehaald zal worden. We willen dit in iedere geval de komende weken afwachten. We adviseren dan ook om te verkopen als de komende weken het paar op 1,33 staat. Mocht het paar de komende tijd niet naar dit niveau doorstijgen, dan zullen we de situatie opnieuw bekijken, en wellicht alsnog op een lager niveau winst nemen. We hebben hier geen deadline voor, maar het is niet de bedoeling dat de positie nog maandenlang doorloopt.

Lees ook: Commodities: koper en olie hebben goede weken achter de rug


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


The post Valuta: Verkoopdoel GBP/USD in zicht appeared first on Beleggers Belangen.