Advies en analyse

Positieve week begint en eindigt met SBM Offshore

Dinsdag 18 juli 2017 14:32

De AEX-index kende afgelopen week (dinsdag t/m maandag) grotendeels stijgers en sloot uiteindelijk 1,9% hoger.

Op dinsdag lichtte Royal Dutch Shell een koopoptie op het productie- en opslagschip Turritella. Dit schip zit in een joint venture van SBM Offshore, Mitsubishi Corporation en NYK waarin het Nederlandse bedrijf een belang heeft van 55%. De verkoop zal naar verwachting begin 2018 worden afgerond en levert voor de joint venture circa $1 mrd op. SBM Offshore zal de opbrengsten vooral gebruiken om de schuldpositie terug te brengen.

Een van de grootste dalers binnen de AEX deze week was Randstad. Dinsdag gepubliceerde cijfers van de Nederlandse brancheorganisatie ABU, waaruit bleek dat de vraag naar uitzendkrachten weer is toegenomen, werden overschaduwd door een verkoopadvies van Deutsche Bank.

Op woensdag werd midcap Ordina afgestraft, nadat dinsdag nabeurs was gebleken dat het bedrijf over het tweede kwartaal een negatief brutobedrijfsresultaat van €0,4 mln verwacht en een reorganisatie doorvoert. Ook woensdag maakte NEPI Rockcastle zijn debuut op het Beursplein tegen een openingskoers van €11,33 per aandeel. Het vastgoedfonds komt voort uit de fusie eind mei tussen New Europe Property Investments en Rockcastle.

Donderdag stond Altice in de schijnwerpers. Het Franse telecom- en kabelconcern heeft een meerderheidsbelang van 94,7% genomen in het Portugese Media Capital, dat in bezit was van het Spaanse mediabedrijf Prisa. Daarnaast schreef de Franse krant Le Parisien dat Altice bij de ECB een bankvergunning zou hebben gevraagd voor de oprichting van Alticebank, die naar verluidt op zijn vroegst eind 2018 actief moet zijn.

Veruit de grootste stijger over de afgelopen week was ArcelorMittal. Het staalconcern ontving van onder andere Credit Suisse, Deutsche Bank en ING een adviesverhoging.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven