*

Advies & Analyse

China vertraagt niet, maar versnelt

dinsdag 18 juli 2017 16:44

De Chinese economie doet het beter dan gedacht. In het tweede kwartaal steeg het bruto binnenlands product met 6,9%, waar economen gemiddeld genomen rekening hielden met een 6,8%.

In de eerste drie maanden lag het groeicijfer ook al op 6,9%. Zet deze trend door, dan komt de groei dit jaar duidelijk boven de overheidsdoelstelling van circa 6,5% uit. Vorig jaar bleef de expansie nog steken op 6,7%, het laagste niveau in de afgelopen 26 jaar. Dat de groei nu weer versnelt, is te danken aan de gunstige situatie op de woningmarkt, die samen met infrastructurele bestedingen de investeringen aanjaagt, en een herstel van de export. Overheidsmaatregelen om de verhitte huizenmarkt af te koelen hebben nog nauwelijks effect: in juni werden 14,4% meer woningen in aanbouw genomen tegen een groei van 8,4% in de voorgaande maand. De huizenverkopen stegen op basis van de verkoopprijzen in het eerste halfjaar met 21,5%. Zolang de woningmarkt niet verslechtert, hoeven beleggers niet te vrezen voor een sterke afkoeling van de Chinese economie.

Lees ook: Zomerrust op bedrijfsobligatiemarkt niet verstoord door Yellen


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


The post China vertraagt niet, maar versnelt appeared first on Beleggers Belangen.