*

Advies & Analyse

Opkomend Azië profiteert van bloei wereldeconomie

dinsdag 25 juli 2017 16:48

De opkomende Aziatische aandelenmarkten zijn dit jaar tot nu toe de absolute uitblinkers, met een koersstijging van 28%. China groeit harder dan verwacht en dat is ook goed nieuws voor de rest van de regio. Landen als Zuid-Korea en Taiwan drijven veel handel met de grote buur. Maar deze belangrijke exporteurs profiteren ook van het prettige economische klimaat in Europa en de Verenigde Staten.

Recente exportorders uit Taiwan bevestigen het goede momentum in de wereldeconomie. In juni stegen de orders met 13%, na een groei van 9,1% in mei en boven de verwachting van 7,5%. Orders uit Europa stegen met 13,8%, uit de Verenigde Staten met 13,1% en uit China met 17,3%. De vooruitzichten voor de tweede jaarhelft ogen goed, onder meer dankzij een sterke vraag naar smartphones en andere consumentenelektronica. Zuid-Korea, een andere exportkampioen in de regio, stelde deze week de economische groeiprognose voor dit jaar naar boven bij van 2,6% naar 3,0%. De expansie wordt gedreven door een exportgroei van naar verwachting 10,2%.

Lees ook: Alle ogen gericht op de Europese Centrale Bank


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


The post Opkomend Azië profiteert van bloei wereldeconomie appeared first on Beleggers Belangen.