*

Advies & Analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 30

vrijdag 28 juli 2017 11:20

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht.

Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

Gratis toegankelijk:

Tipterugblik: nog steeds inzetten op de Verenigde Staten
Een jaar geleden tipten wij de iShares 20+ Year Treasury Bond ETF. Dit zijn Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van 20 jaar of langer. Wij speelden daarmee in op een dalende lange Amerikaanse rente.

Advieswijzigingen en tip van de week:

Gemalto stelt weer teleur met slechte cijfers en een verlaagde winstverwachting
Gemalto kwam eind vorige week met slecht nieuws: de omzet is gedaald in het tweede kwartaal. Dit komt door de tegenslag op de simkaart-markt. Vanwege de gang van zaken heeft Gemalto besloten €420 mln af te boeken op de waarde van de sim-activiteiten.

Vastned wil alleen de beste winkels
De rotatie van de vastgoedportefeuille van Vastned naar de mooiste winkelpanden in historische binnensteden is in de laatste fase beland. Het bedrijf keert terug naar een stabiele winst- en dividendgroei.

Omzet en winst Coca-Cola dalen fors
Coca-Cola is net als McDonald’s bezig met een refranchising-operatie. In het geval van het drankconcern gaat het om het op afstand zetten van de bottelactiviteiten en het zich terugtrekken uit deelnemingen.

Beleggers klaar met Intertrust
De beurskoers van Intertrust is dinsdag met 16% onderuitgegaan nadat de onderneming de verwachtingen voor het lopende jaar moest temperen. De omvang van de bijstelling vormt geen aanleiding voor een dergelijke afstraffing.

Winstneming treft Manpower
De tweedekwartaalcijfers van Manpower vallen iets tegen. Na de forse koersrally stellen beleggers hun winsten veilig. De beurskoers daalde met circa 10%.

Tip van de week: Voedingsproducent rekent weer op groei
Conagra Brands heeft de afgelopen twee jaar de portefeuille flink opgeschud en tegelijkertijd het mes gezet in de kosten. Zo zijn de private label-producten voor supermarkten verkocht en kregen de diepvriesfrites een aparte beursnotering.

Superstock: Brookfield Infrastructure Partners
Brookfield Infrastructure Partners (BIP) is een van de partijen met wie Petrobras zaken doet bij de verkoop van bedrijfsonderdelen om de financiën op orde te krijgen. De investingsmaatschappij belegt in allerlei soorten infrastructuur: van aardgasnetwerken in Brazilië of havens in India tot tolwegen in Peru.

Onze overige adviezen van deze week:

Accell valt tegen
Bij een autonome omzetgroei van 3% tot €634,0 mln is het onderliggende ebit van Accell over de eerste jaarhelft met slechts 2,4% gestegen tot €59,3 mln. Als gevolg van extra kosten voor de nieuwe bedrijfsstrategie is het gerapporteerde ebit zelfs met 12,6% gedaald.

Acomo stabiliseert
De halfjaarresultaten van Acomo vertoonden per saldo stabiliteit. Dat lijkt ook het toekomstbeeld.

Gemiste kans voor AkzoNobel
AkzoNobel heeft de publicatie van matige tweedekwartaalcijfers aangegrepen om toenadering te zoeken tot de aandeelhouders. Het bedrijf roept op 8 september de aandeelhouders bij elkaar voor een vergadering.

ASMI zakt ondanks hogere omzet
De omzet van ASMI lag in het tweede kwartaal 45,6% hoger. In het derde kwartaal zal weer minder omgezet worden. Beleggers hadden gezien de negatieve koersreactie meer verwacht, maar wij vinden dat wat overdreven.

Binck kampt met lastige markt
De kwartaalcijfers van BinckBank zijn illustratief voor de uitdagende marktomstandigheden. De uitstroom bij vermogensbeheer houdt aan.

KPN zet weer stapje vooruit
Het telecombedrijf paart goede prestaties op de consumentenmarkt aan moeizame bij de overige activiteiten. Maar er is vooruitgang.

Philips groeit in westerse landen
Philips heeft een 3,9% hogere omzet behaald in het tweede kwartaal. De nettowinst daalde desondanks ten opzichte van een jaar geleden, met 33,0%. Deze daling is het gevolg van een grote eenmalige bate die in het resultaat van vorig jaar is meegerekend.

Philips Lighting verdient meer met minder omzet
Philips Lighting heeft 2,0% minder omzet behaald, maar wel een 28,1% hogere nettowinst. De hogere winst wordt veroorzaakt door kostenbesparingen, maar ook door een winst op verkocht vastgoed.

Stevige groei Randstad
Met een autonome omzetgroei van 9,3% tot €5,87 mrd heeft Randstad de gemiddelde analistenverwachting van 6,8% ruim verslagen. Het uitzendconcern profiteerde in het tweede kwartaal volop van de aantrekkende economie in Europa.

Koersdaling Refresco na overname Cott
Na de aankondiging dat Refresco de bottelactiviteiten van het Amerikaanse Cott gaat overnemen voor €1,1 mrd, daalde de koers. Dit is direct te relateren aan een eerdere bieding van het Franse PAI op Refresco.

Sligro worstelt met toekomst dochter Emté
Hét thema bij de halfjaarcijfers was supermarktdochter Emté. Sligro heeft een bod op de dochter recent afgewezen. Menig analist had liever gezien dat Sligro tot verkoop had besloten.

Unilever op de beloofde weg
Glutenvrije, vegetarische en natuurlijke varianten, nieuwe merken, marketing in nieuwe landen, het past allemaal binnen het offensief van Unilever om met premiumproducten marktaandeel en operationele marge te winnen. Met het marktaandeel lukt het nog niet zo.

Wessanen groeit met eigen merken
Organische voeding- en drankproducent Wessanen presenteerde tweedekwartaalcijfers die sterk leken op de eerstekwartaalcijfers. De omzet kwam nu uit op €160,8 mln, tegen €164,8 mln in het eerste kwartaal.

DuPont ligt mooi op koers
DuPont bereikte dinsdag een koersrecord nadat het bedrijf goede kwartaalcijfers publiceerde en liet weten dat de fusie met Dow Chemical goed op koers ligt. De omzet steeg met 5% naar $7,4 mrd.

McDonald’s is flink in het offensief
McDonald’s moderniseert zijn restaurants en wil thuis gaan bezorgen. Uit de tweedekwartaalcijfers blijkt dat de initiatieven om de omzet te verhogen succesvol zijn.

Unieke uitdagingen voor Petrobras
Petrobras neemt een bijzondere plaats in tussen de grote olieconcerns. Het kost de onderneming ogenschijnlijk geen moeite om de productie op te schroeven, maar de staatsinvloed blijft een grote bron van zorgen.

Lees ook: Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 29


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor deze aandelen? U kunt zich als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


 

The post Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 30 appeared first on Beleggers Belangen.