Advies en analyse

Advieswijzigingen Uitgelicht

Vrijdag 28 juli 2017 11:35

Het einde van de maand nadert met rasse schreden. In juli zorgde de winstwaarschuwing van Gemalto voor heel wat reuring. Maar ook de ontwikkelingen rondom ArcelorMittal, ASML en Philips Lighting noopten analisten tot actie. Kortom, het maandelijkse overzicht met spraakmakende advieswijzigingen.

Analisten voorzien hun beleggingsopinies graag van koersdoelen. Ondubbelzinnige adviezen als Buy en Sell moeten hierdoor nog meer tot de verbeelding van beleggers spreken. Dubbele advieswijzigingen waarbij de aanbeveling en het koersdoel in dezelfde richting worden aangepast, getuigen van convictie. Maar soms zijn er ook tegenstrijdige advieswijzigingen. Het overzicht voert naast dubbele advieswijzigingen ook initiële adviezen op en beleggingsopinies waarvan het koersdoel met twintig procent of meer naar boven of naar beneden werd aangepast.

Aegon

Kepler Cheuvreux meldde op vrijdag 7 juli een dubbele adviesverhoging voor de verzekeringsmaatschappij. De Franse bank veranderde niet alleen haar advies van Hold in Buy, het stelde daarbij ook het koersdoel van €4,80 opwaarts bij tot €5,40.

Air FranceKLM

Deutsche Bank verhoogde op woensdag 5 juli het koersdoel van de luchtvaartmaatschappij aanzienlijk. Weliswaar liet de Duitse bank de aandelen van Air France-KLM op Sell staan, maar het koersdoel van €4,60 werd wel met 117,4% verhoogd tot €10.

Altice

Deutsche Bank hervatte op maandag 24 juli de adviesopvolging van de kabelmaatschappij. Het zogeheten initieel advies van de Duitse bank is Hold met een koersdoel van €22,50.

ArcelorMittal

Deutsche Bank kende op woensdag 12 juli het staalbedrijf een dubbele adviesverhoging toe. De Duitse bank veranderde het advies van Hold in Buy en schroefde daarbij het koersdoel van €23 met ruim 20% op tot €28.

ING Research deed twee dagen later precies hetzelfde.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven