*

Advies & Analyse

Advieswijzigingen Uitgelicht

vrijdag 28 juli 2017 11:35

Het einde van de maand nadert met rasse schreden. In juli zorgde de winstwaarschuwing van Gemalto voor heel wat reuring. Maar ook de ontwikkelingen rondom ArcelorMittal, ASML en Philips Lighting noopten analisten tot actie. Kortom, het maandelijkse overzicht met spraakmakende advieswijzigingen.

Analisten voorzien hun beleggingsopinies graag van koersdoelen. Ondubbelzinnige adviezen als Buy en Sell moeten hierdoor nog meer tot de verbeelding van beleggers spreken. Dubbele advieswijzigingen waarbij de aanbeveling en het koersdoel in dezelfde richting worden aangepast, getuigen van convictie. Maar soms zijn er ook tegenstrijdige advieswijzigingen. Het overzicht voert naast dubbele advieswijzigingen ook initiële adviezen op en beleggingsopinies waarvan het koersdoel met twintig procent of meer naar boven of naar beneden werd aangepast.

Aegon

Kepler Cheuvreux meldde op vrijdag 7 juli een dubbele adviesverhoging voor de verzekeringsmaatschappij. De Franse bank veranderde niet alleen haar advies van Hold in Buy, het stelde daarbij ook het koersdoel van €4,80 opwaarts bij tot €5,40.

Air FranceKLM

Deutsche Bank verhoogde op woensdag 5 juli het koersdoel van de luchtvaartmaatschappij aanzienlijk. Weliswaar liet de Duitse bank de aandelen van Air France-KLM op Sell staan, maar het koersdoel van €4,60 werd wel met 117,4% verhoogd tot €10.

Altice

Deutsche Bank hervatte op maandag 24 juli de adviesopvolging van de kabelmaatschappij. Het zogeheten initieel advies van de Duitse bank is Hold met een koersdoel van €22,50.

ArcelorMittal

Deutsche Bank kende op woensdag 12 juli het staalbedrijf een dubbele adviesverhoging toe. De Duitse bank veranderde het advies van Hold in Buy en schroefde daarbij het koersdoel van €23 met ruim 20% op tot €28.

ING Research deed twee dagen later precies hetzelfde. Ook de Nederlandse bank veranderde het advies van Hold in Buy en stelde daarbij het koersdoel van €25,50 opwaarts bij tot €28.

ASML

Bryan Garnier verhoogde op dinsdag 25 juli zowel het advies als het koersdoel voor de chipmachinemaker. Het beleggingsadvies ging bij de Britse bank van Neutral naar Buy en het koersdoel van €108 euro werd met 43,5% opgetrokken tot naar €155.

NIBC Market deed het een dag later dunnetjes over. ASML kreeg van de Nederlandse bank op woensdag 26 juli eveneens een dubbele upgrade, waarbij het advies werd verhoogd van Accumulate naar Buy en het koersdoel met 21,6% werd opgetrokken, te weten van 125 naar €152.

Corbion

NIBC Markets verhoogde op woensdag 19 juli zowel het advies als het koersdoel voor het levensmiddelenbedrijf. Het beleggingsadvies ging bij de Nederlands bank van Accumulate naar Buy en het koersdoel van 31 ging naar €34.

Euronext

ABN Amro kende op maandag 10 juli de beursuitbater een dubbele adviesverhoging toe. De Nederlandse bank verhoogde zijn advies van Hold naar Buy en stelde daarbij het koersdoel van 50 opwaarts bij tot €52,50.

Gemalto

Société Générale gaf op maandag 24 juli de Franse digitale beveiliger een dubbele adviesverlaging. De Franse bank verlaagde het beleggingsadvies van Hold naar Sell en reduceerde het koersdoel met 20%, te weten van 60 naar €48.

Credit Suisse kortwiekte op maandag 24 juli het koersdoel van de Franse digitale beveiliger. De Zwitserse bank handhaafde het advies van Underperform en bracht het koersdoel met een kwart terug van 41 naar €30.

Barclays verlaagde op dinsdag 25 juli het koersdoel van Gemalto eveneens aanzienlijk. Het beleggingsadvies luisterde bij de Britse bank luisterde ook al naar Underweight en knotte het koersdoel van 50 eveneens met een kwart tot €37.

Heineken

Berenberg schroefde op maandag 24 juli het koersdoel van de bierbrouwer flink op. De Duitse bank hield evenwel vast aan zijn beleggingsadvies van Hold, hoewel het koersdoel van 64 naar €82,30 ging. Dat komt neer op een verhoging van 28%.

Philips Lighting

KBC Securities trok op maandag 17 juli het koersdoel van de lampenfabrikant stevig op. De Belgische bank handhaafde weliswaar zijn Hold als beleggingsopinie, maar het koersdoel van 26 ging met 30% omhoog naar €34.

Berenberg gaf op woensdag 19 juli Philips Lighting een Buy. Het gaat hierbij om een initieel advies van de Duitse bank waarbij het koersdoel werd vastgesteld op €40.

RELX

Goldman Sachs gaf op maandag 10 juli de uitgever een dubbele adviesverlaging. De Amerikaanse bank veranderde zijn advies van Buy naar Neutral en schraapte het koersdoel van 20 af tot op €19,36 euro precies.

SBM Offshore

Barclays publiceerde op woensdag 5 juli een dubbele advieswijziging voor de industriële dienstverlener. De Britse bank verlaagde weliswaar het beleggingsadvies van Overweight naar Equalweight maar verhoogde daarbij wel het koersdoel van 17,10 tot €17,50.

TakeAway.com

UBS verhoogde op maandag 10 juli het koersdoel van de maaltijdbezorger stevig. De Zwitserse bank had de aandelen al op Buy staan en liet nu weten dat zij het koersdoel van 36 met een derde optrekken tot €48.

Toelichting

De Engelstalige begrippen Accumulate, Outperform(er) en Overweight kunnen worden geïnterpreteerd als (Buy) kopen. Equalweight, Inline, Market perform, Neutral en Sector Perform als (Hold) houden. Reduce, Underperform(er) en Underweight als (Sell) verkopen.

Second Opinion

Over second opinion gesproken, omdat de beleggingsopinies en koersdoelen van analisten niet voor het oprapen liggen, biedt het onderstaande overzicht een beknopte samenvatting van de beleggingsadviezen van de besproken beursfondsen.


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor deze aandelen? U kunt zich als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


The post Advieswijzigingen Uitgelicht appeared first on Beleggers Belangen.