Advies en analyse

Tipterugblik: nog steeds inzetten op de Verenigde Staten

Maandag 31 juli 2017 11:22

Een jaar geleden tipten wij de iShares 20+ Year Treasury Bond ETF (ticker: TLT; ISIN US4642874329). Dit zijn Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van 20 jaar of langer. Wij speelden daarmee in op een dalende lange Amerikaanse rente. Daarnaast gingen wij ervan uit dat de dollar zou aansterken.

In de eerste maanden ging het redelijk. De Amerikaanse rente steeg sterk, maar tegelijkertijd steeg ook de Amerikaanse dollar sterk. Vervolgens bleef de rente gelijk en daalde de Amerikaanse dollar van 1,03 naar 1,17 voor een euro. Het resultaat was dat de positie uiteindelijk 15,1% heeft verloren.

Wij zijn niet ongerust over de positie. De hoofdtrend van de Amerikaanse rente is na 35 jaar nog steeds dalend. Er zijn alleen af en toe wel heftige bewegingen tegen de trend in. Voor de positie hebben wij twee verschillende stop-losses. De eerste is wanneer de Amerikaanse tienjaarsrente stijgt tot 3,1%.

Wij kiezen voor de tienjaarsrente als stop-loss omdat dit de benchmark is van Amerikaanse staatsobligaties. De reden waarom wij beleggen in staatsobligaties met een looptijd van 20 jaar dat deze staatsobligaties met een hefboom reageren op veranderingen in de tienjaarsrente.

Wij hebben daarnaast een stop op de dollar. Valuta’s kunnen op een termijn van een paar jaar met tientallen procenten bewegen. Een dalende rente kan hier niet tegenop. De stop is wanneer de Amerikaanse dollarindex de stand van 92,5 heeft bereikt.

Meer informatie over Amerikaanse staatsobligaties en de dollar is te vinden in de column van deze week.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


The post Tipterugblik: nog steeds inzetten op de Verenigde Staten appeared first on Beleggers Belangen.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Dat is nog eens handelen,twee verschillende stop-losses !… Nooit gehoord van trailingstop?.. Maarja bij Beleggers Belangen gaat alles nét even anders, zo blijkt…..

    Ed 31 juli 2017 12:11:52