Advies en analyse

Na cijferbombardement kleine stijging

Dinsdag 1 augustus 2017 14:34

De afgelopen week (dinsdag t/m maandag) stond wederom in het teken van cijferpresentaties en werd afgetrapt door AkzoNobel, dat op dinsdag bekendmaakte over het afgelopen kwartaal de omzet op jaarbasis te hebben zien stijgen met 2% tot bijna €3,8 mrd. De nettowinst nam echter af met 4% tot €301 mln. AkzoNobel zag de koers in de dagen daaropvolgend met 1,5% stijgen. Randstad maakte bekend dat over het tweede kwartaal de omzet op jaarbasis met 9,3% is toegenomen tot circa €5,9 mrd, terwijl de nettowinst juist daalde met 2% tot €152,6 mln. Het leidde er uiteindelijk toe dat de koers op weekbasis 3,7% hoger sloot.

Op woensdag was het de beurt aan KPN. Door zwakke prestaties op de zakelijke markt daalde de omzet over het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 2,7% tot €1,6 mrd. De nettowinst liep over dezelfde periode echter met bijna 18% op tot €191 mln, geholpen door lagere investeringen en kostenbesparingen. Royal Dutch Shell maakte woensdag bekend dat het nog meer banen gaat schrappen. Het olie- en gasconcern was een van de grootste stijgers over de afgelopen week dankzij de positieve resultaten over het tweede kwartaal die donderdag werden gepresenteerd. Shell profiteerde van een licht gestegen olieprijs en doorgevoerde kostenbesparingen, waardoor de winst geschat op basis van de actuele verwachte voorraadkosten 245% hoger uitkwam, op $3,6 mrd. De omzet steeg op jaarbasis met 20,6%, tot $72,7 mrd. Daarnaast maakte ArcelorMittal op donderdag bekend in de eerste helft van dit jaar de omzet te hebben zien stijgen met 19%, tot $33,3 mrd, terwijl de winst met $2,3 mrd op het hoogste niveau sinds 2012 lag.

Aalberts Industries wist eveneens een omzetgroei te boeken in de eerste helft van dit jaar, zo werd donderdag bekend. De omzet steeg met circa 7% tot bijna €1,4 mrd, terwijl de operationele winst 13% steeg, tot €170 mln. Aalberts was hierdoor de grootste stijger de afgelopen week, terwijl Galapagos de grootste daler was.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven