*

Advies & Analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 31

vrijdag 4 augustus 2017 11:15

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht.

Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

Gratis toegankelijk:

Tipterugblik: nog steeds inzetten op de Verenigde Staten
Een jaar geleden tipten wij de iShares 20+ Year Treasury Bond ETF. Dit zijn Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van 20 jaar of langer. Wij speelden daarmee in op een dalende lange Amerikaanse rente.

Advieswijzigingen en tip van de week:

Goednieuwsshow bij Air France-KLM
Opmerkelijker dan de beter dan verwachte halfjaarcijfers was het bericht over de strategische allianties. Het gaat in totaal om €751 mln aan nieuw aandelenkapitaal dat aan Delta en China Eastern wordt uitgegeven tegen €10 per aandeel.

ArcelorMittal groeit cyclisch
ArcelorMittal profiteert vooralsnog vooral van hogere staal- en ijzerertsprijzen, maar ziet ook de wereldwijde vraag sterker aantrekken dan verwacht.

Tip van de week: Focus verleggen
Panasonic heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op de auto-industrie, om zo de lage marges op consumentenelektronica te compenseren. Hiervan begint het Japanse bedrijf nu de eerste vruchten te plukken.

Superstock: Hornbach
Het Duitse Hornbach is niet alleen een bedrijf in bouwmaterialen; het heeft ook een vastgoedtak. Het concern is behalve in Duitsland actief in acht andere landen. Zij groeien door gunstiger marktomstandigheden sneller en vormen inmiddels 42% van de omzet.

Onze overige adviezen van deze week:

Aalberts lost belofte in
Aalberts Industries heeft zijn strategische doelen behaald. De autonome omzetgroei is flink versneld, terwijl de winstmarge naar het gewenste niveau is gestegen.

Altice sterk in de VS, zwak in Frankrijk en Portugal
Kabelmaatschappij Altice weet altijd na een acquisitie door kostenreducties het operationeel resultaat bij de overgenomen maatschappij op te krikken. In die fase zitten nu de Amerikaanse dochters.

Arcadis weet de krimp te stuiten
Arcadis wist de zorgen over zijn kapitaalpositie weg te nemen. In het tweede kwartaal lukte het om meer facturen te innen van slechte betalers in het Midden-Oosten, waardoor het werkkapitaal als percentage van de omzet daalde van 19,9% naar 19,3%.

Besi overtreft de verwachtingen
Afgelopen april gaf Besi aan dat de omzet in het tweede kwartaal 40 tot 50% hoger zou liggen, maar het is 54,3% geworden. De nettowinst was zelfs ruimschoots verdubbeld.

DSM trekt de goede lijn door
DSM heeft de goede start van 2017 in het tweede kwartaal doorgetrokken. Na een omzetgroei van 13% in de eerste drie maanden van het jaar, groeiden de inkomsten tussen begin april en eind juni met 8% tot €2,2 mrd.

Galapagos heeft tijd nodig
Biotechbedrijf Galapagos slaagt er voorlopig niet in om de goede lijn uit de beursjaren 2015 en 2016 door te trekken. In die periode schoot de beurskoers met bijna 300% omhoog.

GrandVision kent moeilijk tweede kwartaal
Zoals aangekondigd door GrandVision was het tweede kwartaal qua groei zwakker dan het eerste, maar de financiële markt werd toch verrast.

Heineken doet het ietsje beter dan verwacht
Bij de halfjaarcijfers vertoonde Heineken in alle regio’s volumegroei, maar het waren vooral de hogere prijzen die de fraaie groei van omzet en resultaat bewerkstelligden.

ING maakt pas op de plaats
ING heeft in het tweede kwartaal geprofiteerd van een verdere toename van de commissie-inkomsten: +17% naar €714 mln. De bank zag bovendien het aantal particuliere klanten sinds eind 2016 met 700.000 toenemen tot 36,5 miljoen.

RELX Group handhaaft hogere autonome groei
Uitgever RELX wist de eerder gerealiseerde autonome groeiversnelling vast te houden. In het eerste kwartaal is de autonome groei op 4% terechtgekomen.

Winstcijfers Shell maken in druk
Oliegigant Royal Dutch Shell heeft in het tweede kwartaal geprofiteerd van energieprijzen die wat hoger lagen dan het zeer lage niveau in dezelfde periode van vorig jaar.

Takeaway.com verhoogt omzet en verlies
Maaltijdbezorger Takeaway.com, in Nederland bekend als Thuisbezorgd.nl, verhoogde de halfjaaromzet met 53%, naar €77 mln. Er was in alle landen groei; in Nederland kwam zij uit op 35% en in Duitsland op 63%.

Wolters Kluwer toont stabiele groei
De halfjaaromzet van uitgever Wolters Kluwer steeg met 6%, naar €2,2 mrd. Daarvan maakten wisselkoerseffecten een derde uit, evenals de acquisities en dus ook de autonome groei.

Home Depot weet van groeimarkt te profiteren
Home Depot verkoopt vooral bouwmaterialen aan consumenten en professionele partijen. De markt groeit en het bedrijf is succesvol, getuige de winst en koersstijging.

Winstmarge Linde blijft op peil
Linde zag in de eerste zes maanden van het jaar de omzet met 4,7% toenemen naar €8,65 mrd. Tegen constante wisselkoersen lag de omzet 2,8% hoger.

LVMH blijft spurten
Producent van luxeconsumptiegoederen LVMH beleefde andermaal een uitstekend kwartaal. De omzet steeg met 15%. Dat kwam autonoom neer op een hoge 12%.

Rio Tinto stelt licht teleur
Mijnbouwgigant Rio Tinto boekte een flink hogere winst dan vorig jaar, maar de markt had op meer gerekend. Ook een dividendverhoging kon beleggers niet mild stemmen.

Vinci groeit op concessiedivisie
De sterke winst- en passagiersgroei bij de luchthavens bevestigen dat Vinci hiermee een nieuwe groeibriljant in huis heeft. Het bedrijf aast op meer luchthavens.


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor deze aandelen? U kunt zich als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


 

The post Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 31 appeared first on Beleggers Belangen.