*

Advies & Analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 32

vrijdag 11 augustus 2017 11:10

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht.

Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

Gratis toegankelijk:

Tipterugblik: B&M European Value retail
De tip B&M European Value retail heeft in een jaar tijd een fraai totaalrendement opgeleverd van 44%. Door de daling van het Britse pond kwam het rendement in euro’s uit op 37,6%.

Advieswijzigingen en tip van de week:

SBM Offshore voedt hoop
De halfjaarcijfers van SBM Offshore maken weinig indruk, maar de aanwijzingen voor het langverwachte marktherstel stapelen zich op. Toch blijven onzekerheden het bedrijf parten spelen.

Disney ziet er niet goed uit
Disney presenteerde voor de derde keer na elkaar kwartaalcijfers die ons tegenvielen. De belangrijkste divisie, Media Networks daalde nu zelfs in omzet, bij een operationeel-resultaatdaling van 22%.

Groei Facebook houdt nog steeds aan
Facebook is de afgelopen jaren in een immens tempo gegroeid, en deze groei houdt nog steeds aan: in het afgelopen kwartaal steeg de omzet met maar liefst 44,8%. Facebook heeft veel succes met het verkopen van allerlei advertentiediensten op sociale-mediaplatforms.

Tip van de week: Italiaans buitenbeentje
Mediobanca is een Italiaanse zakenbank die de laatste jaren is uitgebreid binnen vermogensbeheer en zich ook steeds meer richt op consumenten. De bank heeft een goede reputatie en is gunstig geprijsd.

Superstock: Royal Bank of Canada: de kracht van saai en degelijk
De Canadese centrale bank heeft half juli voor het eerst in zeven jaar de rente verhoogd, en de kans is vrij groot dat er dit jaar nog een rentezet volgt. Stijgende rente maakt het voor de grootste bank van Canada mogelijk om de netto rente-marge op te schroeven.

Onze overige adviezen van deze week:

ABN Amro heeft indrukwekkend tweede kwartaal
Op het eerste gezicht heeft ABN Amro een zeer indrukwekkend kwartaal achter de rug, waarin de onderliggende nettowinst met 45% omhoog schoot naar €960 mln. Die flinke toename is voor een deel te danken aan een boekwinst van €200 mln op de verkoop van Private Banking Azië.

Keurig kwartaal voor AMG
Advanced Metallurgical Group (AMG) kijkt terug op een goed tweede kwartaal. De omzet kwam uit op $262 mln, een toename van 6% vergeleken met dezelfde periode van 2016.

Ahold Delhaize komt met goed en slecht nieuws
De tweedekwartaalcijfers van Ahold Delhaize geven een gemengd beeld. Door prijsstijging in de VS is de druk op de omzet verminderd, maar de marges elders stonden onder druk.

Corbion beleeft zware periode
Corbion, fabrikant van voedings­ingrediënten, beleeft een relatief zware periode, maar het bedrijf lijkt zich te herstellen.

Fagron bloeit weer op
Het herstel bij apotheekbevoorrader Fagron zet door. Geholpen door positieve valuta-effecten, steeg de omzet in het eerste halfjaar met 5,5% naar €221,7 mln.

Betere tijden Fugro nog niet in zicht
De omzet van Fugro is in de eerste jaarhelft met 14% gedaald, naar €774,3 mln, en de ebitda is gehalveerd tot €46,6 mln. Hoewel de verhouding tussen nettoschuldpositie en ebitda is opgelopen van 1,4 naar 2,2, komt het kritieke niveau van 3 voorlopig niet in zicht.

IMCD doet mooie zet met Canadese acquisitie
De overname van het Canadese L.V. Lomas betekent een verdubbeling voor IMCD op de Noord-Amerikaanse markt. L.V. Lomas zette vorig jaar CAD383 mln om, met een operationele marge van 4,7%.

Resultaat PostNL onder druk
PostNL blijft een speelbal van externe factoren. Het besluit van autoriteit ACM dat PostNL ook kleinere postbedrijven toegang moet verschaffen tot haar 24-uurs netwerk zal sneller en harder inhakken op de resultaten dan verwacht.

Unilever werkt nauwgezet aan continuïteit
Unilever is na het bod van Kraft Heinz actiever geworden om de omzet en het resultaat sneller te verhogen, met aantrekkelijker dividenden voor de aandeelhouders en aandeleninkoop.

WDP verhoogt verwachting voor winst en dividend
Het directe beleggingsresultaat van vastgoedfonds WDP steeg in het eerste halfjaar met 18% naar €57,2 mln, voornamelijk dankzij nieuwe aankopen en lagere financieringslasten. WDP loopt met zijn expansieplannen voor op schema.

Techreuzen VS blijven beleggers inspireren
Ons omslagartikel gaat deze week over de prestaties van de techreuzen Microsoft, Apple, Alphabet en Amazon. Voor Facebook is het advies gewijzigd (zie boven).

Winstsprong voor Allianz
De inkomsten van Allianz zijn in het tweede kwartaal met 2% gestegen naar €30,0 mrd. Eerder had de verzekeraar al bekendgemaakt dat de operationele winst met 23% was opgelopen naar €2,9 mrd.

Solide kwartaal voor Deutsche Post DHL
Na een wat zwakke jaarstart is het tweede kwartaal beter verlopen voor de Duitse post- en pakketbezorger Deutsche Post DHL.

Deutsche Telekom floreert dankzij Amerikaanse activiteiten
T-Mobile US kende grote omzet- en nettowinststijging. Daarvan profiteert moederbedrijf Deutsche Telekom. Ook in de Europese markten, inclusief Duitsland, was er weer groei.

Santander neemt gok met overname Banco Popular
Een bankenredding roept bij veel mensen het beeld op van politici die tientallen miljarden euro’s moeten inzetten om een noodlijdende financiële instelling van een faillissement te redden. De wijze waarop Banco Santander het noodlijdende Banco Popular heeft overgenomen vormt een verfrissend contrast met deze praktijk.

Siemens onder druk door missen orders
Siemens trekt in financieel opzicht de goede lijn van de afgelopen jaren door. De omzet nam in het derde kwartaal van het (gebroken) boekjaar 2017 met 8% toe tot €21,4 mrd.

Farmaceut Teva in zwaar weer
Dalende prijzen op de Amerikaanse markt voor generieke medicijnen zetten de winstmarge van Teva onder druk en dwingen het bedrijf om het dividend te verlagen.

Lees ook: Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 31


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor deze aandelen? U kunt zich als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


 

The post Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 32 appeared first on Beleggers Belangen.