Advies en analyse

Industrie China en eurozone koelt af

Dinsdag 15 augustus 2017 16:16

De groeitrend in de mondiale industrie verzwakt. Zo is de industriële productie in China vorige maand met 6,4% gestegen ten opzichte van juli 2016, tegen de verwachting van 7%. In juni steeg de productie nog met 7,6%.

Ook in de eurozone schakelt de industrie een tandje lager. Hier daalde de industriële productie in juni met 0,6% vergeleken met de voorgaande maand, waar economen in doorsnee op een afname van 0,5% rekenden. Dat was de eerste krimp op maandbasis sinds februari. Jaar-op-jaar was er nog een mooie groei van 2,6%. Niettemin vallen de cijfers tegen. Vooral in Duitsland (-1,1%) en Frankrijk (-1,2%) is de gang van zaken een stuk minder. Dat zal ook samenhangen met de sterkere euro, waardoor de export meer tegenwind ervaart. De dalingen op maandbasis moeten echter in het perspectief worden gezien van de sterke prestaties in de industrie in de voorgaande maanden. Bovendien zijn de cijfers erg volatiel. Veel reden tot zorg is er dan ook niet. De groeivooruitzichten voor de wereldeconomie blijven goed.

Lees ook: Staatsobligaties en anticipatiegedrag


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


The post Industrie China en eurozone koelt af appeared first on Beleggers Belangen.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven