*

Advies & Analyse

Kim Jong-un bederft beurssentiment

dinsdag 15 augustus 2017 17:15

De oorlogsretoriek van Kim Jong-un en Donald Trump bepaalde in de afgelopen week het beurssentiment.

De aandelenbeurzen van Amsterdam tot Tokio en van New York tot Seoul gingen vorige week hard onderuit nadat de geopolitieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea hoog waren opgelopen. Maar nadat de risico’s op een atoomoorlog weer wat waren gedempt, herstelden de koersen maandag weer snel en hadden beleggers ook oog voor het restant bedrijven dat nog halfjaarcijfers moest presenteren.

De onberekenbaarheid van de Amerikaanse president speelde ook de markt voor staatsobligaties parten. De Staat loopt dit najaar tegen een schuldplafond aan en als voor die tijd geen oplossing is bedacht, moet de overheid haar uitgaven stop zetten, waaronder couponbetaling. Dat zou een wanbetaling betekenen. De financiële markt wantrouwt ook op dit punt de wispelturigheid van Trump en zijn Republikeinen.

Lees ook: Deze 47 Nederlandse aandelen geven wij een TA-kooptip


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


The post Kim Jong-un bederft beurssentiment appeared first on Beleggers Belangen.