*

Advies & Analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 33

vrijdag 18 augustus 2017 10:59

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht.

Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

Gratis toegankelijk:

Tipterugblik: NeoPhotonics
De vraag is wat beleggers nu met het aandeel NeoPhotonics moeten doen. Aan de ene kant is het vaak verstandig om afscheid te nemen van dit soort zeperds in de portefeuille. Aan de andere kant is er een goede kans dat de koers zich herstelt omdat de verwachtingen inmiddels erg laag geworden zijn.

Advieswijzigingen en tip van de week:

Aegon levert geen half werk
Net als in de afgelopen kwartalen, ging bij de cijferpublicatie van Aegon veel aandacht uit naar de ontwikkeling van de kapitaalbuffer. Een belangrijk verschil is dat de huidige resultaten onzekerheid wegnemen in plaats van creëren.

TKH onderuit na teleurstellende winstverwachting
Het aandeel TKH heeft de enorme koersstijging van de afgelopen maanden niet kunnen vasthouden. Na een stijging van grofweg 60% in twaalf maanden tijd zakte het aandeel met zo’n 10% op de dag van de publicatie van de tweedekwartaalcijfers.

Tip van de week: Duur maar kansrijk
Veel aandelen hebben een riante waardering. De tip van deze week is zeker niet goedkoop, maar daar zijn goede redenen voor: groei, een sterke financiële positie en goede vooruitzichten.

Superstock: Kleine Franse groeier
De vrij onbekende Franse uitzendorganisatie Groupe Crit, een familiebedrijf dat voor 74,5% in handen is van de familie Guedj, maakt momenteel een zeer sterke groei door.

Onze overige adviezen van deze week:

Basic-Fit opent veel sportscholen en groeit fors door
Basic-Fit heeft weer meer sportscholen en meer leden, en boekte hogere inkomsten per lid. De omzet steeg met 26%, naar €156 mln.

Coca-Cola European Partners profiteert van synergie-effecten
De kwartaalomzet van Coca-Cola European Partners steeg autonoom met 7,5%. Het operationeel resultaat groeide met 18,5%, vooral door synergiebesparingen.

Doorbraak voor Galapagos
Galapagos lijkt er goed in te slagen om de waardeontwikkeling van de onderneming wat minder afhankelijk te maken van de voortgang die geboekt wordt met reumamiddel filgotinib.

Heijmans maakt weer winst
Na megaverliezen op een aantal probleemprojecten kruipt Heijmans weer uit het dal. De ebitda voor bijzondere posten kwam over het eerste halfjaar uit op €9 mln, tegen een verlies van €9 mln vorig jaar.

Kendrion straalt vertrouwen uit
Kendrion heeft een heel degelijk kwartaal achter de rug. De omzet bleef met een toename van 3% naar €117,3 mln wat achter bij de eigen doelstelling van een groei van gemiddeld 5% op de lange termijn, maar de marge zit duidelijk in de lift.

Randstad: Ferme rugwind voor giganten in uitzendbranche
De grote drie uitzendconcerns Randstad, Manpowergroup en Adecco kwamen allemaal met uitstekende groeicijfers. Herstel van de Europese economie met voortgaande flexibilisering van de arbeidsmarkten speelt hen in de kaart.

Groei Refresco gaat gepaard met stijgende kosten
Refresco is actief met overnames. Bij de resultaten over het tweede kwartaal werd duidelijk wat de effecten daarvan zijn.

Stern barst van de ambitie
Het ontbreekt Stern Groep niet aan durf. In 2016, het jaar waarin de Nederlandse autoverkopen terugvielen tot het laagste niveau in bijna vijftig jaar, lanceerde de dealergroep een nieuwe strategie die erop gericht is om de ebitda in de periode tot 2020 te verdubbelen.

Adecco en Manpowergroup: Ferme rugwind voor giganten in uitzendbranche
De grote drie uitzendconcerns Randstad, Manpowergroup en Adecco kwamen allemaal met uitstekende groeicijfers. Herstel van de Europese economie met voortgaande flexibilisering van de arbeidsmarkten speelt hen in de kaart.

Home Depot is uiterst succesvol
In Beleggers Belangen nr 31 stelden we dat de marktomstandigheden voor Home Depot gunstig zijn (stijgende huizenprijzen, meer gezinnen). Dat bleek in het tweede kwartaal andermaal, met mooie groeicijfers.

Lees ook: Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 32


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor deze aandelen? U kunt zich als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


 

The post Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 33 appeared first on Beleggers Belangen.