*

Advies & Analyse

Nederlandse economie groeit als kool

dinsdag 22 augustus 2017 16:07

De groeicijfers voor de Nederlandse economie zijn opvallend sterk. Volgens eerste schattingen steeg het bruto binnenlands product in het tweede kwartaal met 1,5% vergeleken met het voorgaande kwartaal. Op jaarbasis kwam de groei zelfs uit op 3,3%, beduidend hoger dan de verwachte 2,3%. De uitzonderlijk hoge groei is vooral te danken aan de export en de consumentenbestedingen.

Maar ook de investeringen namen verder toe, aldus het CBS. De vooruitzichten blijven zonnig, nu ook de werkloosheid verder terugliep van 4,9% naar 4,8%. In het tweede kwartaal kwamen er 51.000 banen bij. Daarmee groeit het aantal banen op jaarbasis in het hoogste tempo sinds de hoogconjunctuur in 2007-2008. Met deze prachtige cijfers is Nederland de uitblinker in de eurozone, die in het tweede kwartaal met 0,6% groeide. Alleen Spanje komt met een plus van 0,9% op kwartaalbasis een beetje in de buurt. Wel wordt de groei in de eurozone steeds breder gedragen, waarbij ook de zwakke landen als Italië weten aan te haken met een groei van 1,5% jaar-op-jaar.

Lees ook: Weinig beweging in bedrijfsobligaties


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


The post Nederlandse economie groeit als kool appeared first on Beleggers Belangen.