Advies en analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 34

Vrijdag 25 augustus 2017 11:37

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht.

Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

Gratis toegankelijk:

Tipterugblik: Hornbach
Een jaar geleden tipten wij de Duitse bouwmarktketen Hornbach. Met een rendement van 21%, waaronder een dividend van 2,5%, heeft het aandeel goed gerendeerd.

Advieswijzigingen en tip van de week:

Dramatische omzetdaling bij AND
AND International Publishers heeft een ronduit slecht eerste halfjaar achter de rug. De omzet is bijna verwaarloosbaar te noemen: €0,9 mln, tegen €6,2 mln in het eerste halfjaar van 2016.

Eenmalige posten vertekenen winstcijfers NN Group
De nettowinst van NN Group daalde ondanks een winstbijdrage van €21 mln van Delta Lloyd met 28%, naar €240 mln. Die terugval werd veroorzaakt door eenmalige posten, zoals een reservering van €188 mln voor belastingperikelen bij de Australische activiteiten.

Bezettingsgraad Vopak loopt terug
In het tweede kwartaal van 2017 was de bezettingsgraad van de terminals van Vopak 90%, tegen 94% een jaar eerder. Het probleem ligt vooral in Nederland, waar de stookolie-opslag uit Rusland afneemt.

Wereldhave: Vastgoed biedt prima kansen op rendement
Het gevaar van een rentestijging en de opmars van online winkelen zetten de vastgoedsector dit jaar op achterstand. Royale dividenduitkeringen vormen echter een goede buffer tegen een hogere rente.

Tip van de week: Watsco
Watsco is zeer succesvol op de Amerikaanse distributiemarkt voor klimaatsystemen en laat zijn aandeelhouders hierin meedelen.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Je schoteld je abonnees toch geen vastgoed, en een financial, voor?…Blijkbaar dus wel, arme leden….

    Ed 25 augustus 2017 12:14:36