*

Advies & Analyse

AEX kampt met afnemende interesse

vrijdag 25 augustus 2017 12:45

Het technische beeld van de AEX-index blijft positief, dat vooropgesteld. Wel legt de weekgrafiek een afnemende koopinteresse onder beleggers bloot. Dit valt af te lezen aan de vorming van een iets lagere koerstop in augustus in vergelijking met het hoogtepunt in mei. Het einde van een stijgende trend wordt vaak ingeluid door een dergelijke, lagere koerstop.

Toch is het te vroeg om onheil te verkondigen. De grotere trend in de weekgrafiek blijft immers opwaarts gericht, getuige de onderliggende steunlijn en het oplopende karakter van het 40-weeks gemiddelde. Misschien bevindt de AEX-index zich momenteel tussen de wal en het schip, maar uiteindelijk verwachten wij dat de stijgende trend zal zegevieren. Met een beperkt neerwaarts potentieel tot het 510-niveau is de kans op een opleving naar 538 het grootst.

Lees ook: Deze 47 Nederlandse aandelen geven wij een TA-kooptip


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


The post AEX kampt met afnemende interesse appeared first on Beleggers Belangen.