*

Advies & Analyse

AEX klampt zich vast aan 510

vrijdag 1 september 2017 14:34

Een beursweek zonder beweging brengt ook geen verandering in het technisch beeld. De grote lijn is positief, met een opwaarts gericht 40-weeks gemiddelde en een stijgende steunlijn. De nuance is te vinden in de koerstop van augustus die op een lager niveau is geplaatst dan de top van mei. Dit verraadt een afnemende koopinteresse en is vaak het begin van het einde van een stijgende trend.

Toch is deze conclusie voorbarig. Met 510 als belangrijk onderliggend steunniveau is er slechts een beperkt neerwaarts potentieel. Een oude koersbodem van begin juli komt daar samen met de gemiddeldelijn. Samen voorzien zij in een uitstekend vangnet voor overtollige aanbod. Het meest waarschijnlijke scenario is een opleving in de koers die de beursgraadmeter naar 538 moet brengen. Onder 510 wordt het een ander verhaal.


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


The post AEX klampt zich vast aan 510 appeared first on Beleggers Belangen.