Advies en analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 36

Vrijdag 8 september 2017 15:11

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht.

Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

Gratis toegankelijk:

Tipterugblik: Lam Research
Vorig jaar was de Amerikaanse producent van halfgeleiderapparatuur Lam Research tip van de maand op een koers van $90,79 in het Dividend E-magazine van augustus. Op dat moment noteerde het aandeel Lam slechts enkele dollars van de hoogste koers ooit van $93,80 die kort daarvoor was aangetikt.

Advieswijzigingen en tip van de week:

OCI profiteert van capaciteitsgroei
Kunstmestproducent OCI weet de zwakke kunstmestprijzen te compenseren met hogere verkoopvolumes. Extra productiecapaciteit zal de winstgroei de komende tijd aanjagen.

Het grote IBM wordt steeds iets kleiner
Het gaat nu al jarenlang niet zo goed met IBM. De omzet blijft maar afnemen, onder andere doordat er in gestaag tempo slecht functionerende onderdelen worden afgestoten. De winstontwikkeling valt echter mee.

 

Tip van de week: Piepklein maar erg kansrijk
Envipco maakt machines voor recycling van PET-flessen, glas en aluminium en probeert via innovatieve oplossingen marktaandeel te winnen. Wordt de strategie goed uitgevoerd, dan wacht een groot opwaarts koerspotentieel.

Superstock: winst maken met gratis software
Red Hat ontwikkelt open-source software voor bedrijven. Dat wil zeggen dat de software (code) publiek toegankelijk is. Red Hat verdient geld door allerlei betaalde diensten te verlenen rond die software, zoals installatie en onderhoud.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven