Advies en analyse

Goudmijnbouwers in de belangstelling

Zaterdag 9 september 2017 11:45

Goudmijnbouwers staan weer in de belangstelling van beleggers. Deze categorie aandelen laat vaak tientallen procenten winst of verlies zien en spreekt daarom tot de verbeelding. Zeker nu de goudprijs is doorgebroken boven de weerstand rond $1295 (niet afgebeeld).

Dat zien we direct terug in de prijs van goudmijnbouwbedrijven. Daar is ook een doorbraak te melden. In dit geval van de Vectors Gold Miners ETF (code GDX), en wel boven een driehoekspatroon. Opvallend is dat de MACD-indicator nu voor het eerst in bijna een jaar is teruggekeerd boven de nullijn. Dat wijst op een toenemend en positief momentum.

Waarschijnlijk gaan goudmijnbouwers een paar positieve maanden tegemoet. Een duidelijke richtpunt doet zich voor in de vorm van het hoogtepunt van 2016 rond $31. Voldoende opwaarts potentieel dus.

 


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


The post Goudmijnbouwers in de belangstelling appeared first on Beleggers Belangen.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Hé, een goede 'analyse'!… Ze zijn opweg, TA leer je net als de beurs zelf, in stapjes, waarschijnlijk komt alles toch wel goed met ze….

    Ed 10 september 2017 13:28:15