Advies en analyse

AEX nadert het uur U

Zaterdag 9 september 2017 14:30

De routekaart voor de AEX-index wijst nog steeds op hogere koersen. Maar daarvoor moet de beursbarometer wel voldoen een voorwaarde: het respecteren van het 510-niveau. Meerdere malen hebben wij op deze plaats toegelicht dat de combinatie van een oude koersbodem uit juli en het 40-weeks gemiddelde rond 510 zorgt voor een vangnet voor overtollig aanbod. Afgelopen week is dat inderdaad het geval geweest.

Een nieuwe test van het 510-niveau sluiten wij niet uit. Dat zal het moment van de waarheid zijn voor het technische beeld van de AEX. Een val onder dit niveau brengt onherstelbare schade toe. Een jaarrecord boven 538 wordt dan onhaalbaar. Vooralsnog zetten wij het meest in op een positieve koersbeweging. Een opleving naar het hoogtepunt van dit jaar op 538 zou mogelijk moeten zijn.

 


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


The post AEX nadert het uur U appeared first on Beleggers Belangen.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Beter gezegd het uur van de waarheid die ze al jaren lang verbuigen in eigen belang, mar gaat niet meer zo lang duren en staan zowaar aan de afgrond. Hoe diep het ravijn is? Maken we een kleine optelling of beter gezegd aftelling!! Miljarden schade door Harvey en Irma zal elk plan van TRUMP lam leggen. Apart heeft hij andere miljarden nodig voor zijn muurtje en infrastructuur. Financiele jongens zijn het vertrouwen kwijt. Bedrijven komen met zielige resultaten en excuses die nergens op slaan. Prijzenslag op elk niveau om de crisis het hoofd te bieden. Maar geen druif die ze vooruitkomen. Een investeerder wilt hard geld zien voor zijn investering geen excuusjes!! Dus tel maar af wanneer ze gaan dumpen. Om andere horizontjes te bekijken. De crisis is niet ten einde maar begint nog maar net en de echte crisis komt er aan. Dus gordels aan voor de crash!! Op alle gebied ziet men een zeer harde concurrentie die velen geen goed zal doen. Meer werkelozen, minder winstcijfers en dus minder dividend!! Dacht je werkelijk in deze situatie dat aandelen stijgen?? Mot je wel echt gek zijn. Gewoon rustig afwachten op de knal in het ravijn.

    smarty 11 september 2017 02:43:57
  • De AEX is de afgelopen jaren bezig geweest de weg vrij te maken om eindelijk eens onder de 200 punten te gaan! Daar doet de borrelpraat en het grenzeloze vertrouwen in de heersende macht niets aan af. De situatie van 2007/2008 is alleen maar erger gemaakt, al voelt dat bij de mensen met de bekende aardappel in de keel niet zo ...... helaas zullen ook zij eraan moeten geloven, we hebben deze sluimerende crisis nog steeds niet overwonnen, gewoonweg omdat we er niets mee/aan gedaan hebben dan de situatie naar de toekomst te schuiven in de hoop dat alles dan vanzelf weer goed komt ..... pfffff.

    Huhhhh 10 september 2017 14:20:25
  • Ach, de correctie die nu bezig is is onderdeel van het 538 niveau en het is net waar deze correctie eindigd, zo rond 61.8% Fibonacci retracement, dus maak de berekening!..Tja als Beleggers Belangen het vertikt om Fibonacci niveau's aan te brengen, visueel iets laat zien, zul je het zelf maar moeten doen, berekenen of je eigen tool gebruiken..Want aan hun 'analyse' heb je niets, er staat immers niets…, uur U heeft dus weinig om het lijf!..

    Ed 09 september 2017 16:23:41