Advies en analyse

Economisch herstel eurozone houdt stand

Dinsdag 12 september 2017 16:15

De economie van de eurozone heeft na jaren van zwakte eindelijk weer de wind in de zeilen. In het tweede kwartaal is de economie met 2,3% gegroeid vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar, zo blijkt uit de definitieve cijfers van Europees statistiekbureau Eurostat.

Economisch herstel

Dat is een lichte opwaartse bijstelling vergeleken met de eerdere schatting van een plus van 2,2%. Kwartaal-op-kwartaal bleef de groeiraming onveranderd op 0,6%. Het groeicijfer over het eerste kwartaal bedroeg 0,5%. Het momentum houdt vooralsnog aan. Zo kwam de definitieve samengestelde inkoopmanagersindex van Markit vorige maand uit op 55,7, gelijk aan de stand in juli. Hoewel dat een lichte afzwakking is vergeleken met de piek uit het tweede kwartaal, groeit de bedrijvigheid in de industrie en de dienstensector nog altijd in het sterkste tempo van de laatste zeven jaar. Als gevolg van de recente goede macrocijfers heeft de Europese Centrale Bank haar groeiverwachting voor dit jaar opgetrokken van 1,9% naar 2,2%. Voor 2018 en 2019 bleven de ramingen staan op respectievelijk 1,8% en 1,7%.

 


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


The post Economisch herstel eurozone houdt stand appeared first on Beleggers Belangen.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven