*

Advies & Analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 37

vrijdag 15 september 2017 11:12

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht.

Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

Gratis toegankelijk:

Tipterugblik: Kroger: aandeel in mineur
Een jaar geleden gaven we een kooptip voor het Amerikaanse Kroger op een koers van $30,89. Met name dit jaar is er veel veranderd binnen de sector, met forse koersdalingen voor vrijwel alle bekende namen.

Advieswijzigingen en tip van de week:

ASMI, ASML en Besi: Het beste lijkt eraf bij de chipmachinefabrikanten
Het zijn gouden tijden voor bedrijven als ASMI, ASML en Besi. De chipmachinefabrikanten bevinden zich echter in een zeer cyclische markt, die ook diepe dalen kent. Het omslagpunt lijkt nu te naderen. Wat te doen?

Sterke groei voor KAS Bank
KAS Bank blijft profiteren van het effect van grote kostenbesparingen. De winstgroei is aanzienlijk: van €0,9 mln naar €8,5 mln in het eerste halfjaar.

Tip van de week: Diplomat Pharmacy
Na een lastige periode kijkt Diplomat Pharmacy weer optimistisch naar de toekomst. De sterk groeiende oncologiemarkt en uitbreiding in hoogrenderende diensten zullen de omzet aanjagen en tot betere marges leiden.

Superstock: Specialist in satellietradio
Sirius XM is vooral gespecialiseerd in het leveren van satellietradio in de VS en Canada. Aan de ‘met Sirius XM verbonden’ auto’s worden ook andere diensten geleverd inzake diefstalpreventie en navigatie. Over 2016 steeg de omzet met 10%, naar $5 mrd.

Onze overige adviezen van deze week:

AkzoNobel nog kwetsbaarder
AkzoNobel komt terug op de winstbelofte voor dit jaar en meldde het vertrek van de financiële topvrouw. De voortdurende onrust rond het bedrijf vergroot de kans op een nieuwe overnamepoging door PPG.

ForFarmers lost belofte in: groei en dividend
Bij de beursgang beloofde ForFarmer vooral dankzij de stabiele groei en het mooie dividend in de smaak te vallen bij beleggers. Hoewel die belofte is ingelost, hebben beleggers de koers wel heel ver opgedreven.

Takeaway.com ziet grootaandeelhouder winst nemen
Takeaway.com, het bedrijf achter maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl, heeft drie aandeelhouders die meer dan 5% bezitten: de bestuursvoorzitter (37%), Prime Ventures (23%) en Macquarie Group (10%). Prime Ventures heeft winst genomen en 2,75 miljoen aandelen verkocht aan institutionele beleggers.

Disney tempert de winstverwachting
Wij waren in augustus al veel voorzichtiger geworden met onze verwachtingen over de jaarprestaties van Disney. Nu heeft ook de topman van het bedrijf de verwachtingen van de analisten getemperd. Er zijn meerdere oorzaken voor deze tegenvaller.

Teva vindt nieuwe topman
De koers van Teva schoot met bijna 20% omhoog toen de onderneming op 11 september na een zoektocht van vijf maanden bekend maakte dat Kåre Schultz de nieuwe topman wordt.

Lees ook: Adviezen en tip Beleggers Belangen week 36


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor deze aandelen? U kunt zich als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


 

The post Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 37 appeared first on Beleggers Belangen.