Advies en analyse

Dit is het jaar van de Dow Jones

Zaterdag 23 september 2017 15:15

Amerikaanse beleggingen presteren dit jaar uitstekend, vooral de Dow Jones. Afgelopen week bereikte de moeder van alle beursindices een nieuw record. De jaarwinst bedraagt inmiddels 13%. De trend in de grafiek wijst duidelijk omhoog en bovenliggende weerstanden zijn er niet. Dat belooft een mooi vierde kwartaal te worden. Aan de onderkant wordt de index beschermd door een stevig steunniveau rond 21.000. Zowel de oplopende steunlijn als het 40-weeks gemiddelde komt hier samen.

Dow Jones presteert beter dan S&P500

Amerikaanse largecaps presteren beter dan een breed samengesteld mandje zoals de S&P500. Dat blijkt uit de onderliggende relatievesterktelijn. Amerikaanse smallcaps, gemeten door de Russell 2000, blijven helemaal achter. Dit is dan ook het jaar van de grote aandelen en de grote index, de Dow Jones. Voorlopig zien wij dat niet veranderen.

 


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


The post Dit is het jaar van de Dow Jones appeared first on Beleggers Belangen.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Ach, menig lezer zal zich afvragen wat technische 'analyse' nu precies is als dit soort artikelen uit de categorie technische 'analyse' gezien worden. Als er slechts enkel een grafiek zonder wat dan ook staat, want TA was toch iets met indicatoren, lijnen, weerstanden wellicht?.. En inderdaad, zo'n lezer heeft het goed!.. Het was inderdaad een leuk jaar voor de Dow Jones, maar daar gaat het toch niet om?.., waarschijnlijk wil men weten hoe verder. En kan je verzekeren dat dat niet zo rooskleurig is als hier wordt gesuggereert, wat wil je ook, TA wordt hier niet uitgevoerd….Maargoed, zal nog een tijdje goed gaan maar uiteindelijk is iedereen de klos. Zo'n 'geanalyseerde' grafiek komt niet echt uit de mouw….

    Ed 23 september 2017 17:09:06