*

Advies & Analyse

Recordstanden voor AEX en Wall Street

woensdag 4 oktober 2017 11:53

Afgelopen week waren er recordstanden voor de AEX en op Wall Street, terwijl beleggers een verkrapping van het Amerikaanse monetaire beleid beginnen in te prijzen.

Het optimisme op de beurzen houdt aan. Wall Street bereikte afgelopen week wederom nieuwe recordstanden.  Mede dankzij de sterkere dollar deed Europa het nog wat beter. De AEX begon het vierde kwartaal op een nieuw jaarrecord. ArcelorMittal en ASML realiseerden koersstijgingen van meer dan 6%.

Verkrapping monetaire beleid
Ook de obligatiemarkt trok zich weinig aan van de Duitse verkiezingen, het referendum in Catalonië en de spanningen rond Noord-Korea. Wel beginnen beleggers eindelijk een verkrapping van het Amerikaanse monetaire beleid in te prijzen. Op de grondstoffenmarkt is een troy ounce palladium sinds vorige week meer waard dan eenzelfde hoeveelheid platina. Deze situatie kwam voor het laatst in september 2001 voor.  Bij valuta’s zoomen we tot slot in op het lot van de Russische roebel.


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


The post Recordstanden voor AEX en Wall Street appeared first on Beleggers Belangen.