*

Advies & Analyse

Tipterugblik: Campbell Soup

maandag 9 oktober 2017 11:33

Een jaar geleden tipten we Campbell Soup. Inclusief dividend heeft het advies een negatief rendement opgeleverd van 12% in dollars en van 17% in euro’s. De Amerikaanse producent van soep, snacks en maaltijdsauzen wilde de omzet dit jaar weer opvoeren, maar heeft deze belofte helaas niet kunnen inlossen. In het per eind juli afgesloten boekjaar daalde de omzet op autonome basis met 1%, waar een bescheiden groei van 0-1% werd verwacht. De stijging van de winst per aandeel met 3% naar $3,04 voldeed wel aan de prognose.

Ook in het lopende boekjaar blijft herstel nog uit: de omzet daalt met maximaal 2% en de winst stagneert. Niet alleen de trend naar gezonder voedsel, maar ook de toegenomen concurrentie op de Amerikaanse retailmarkt speelt Campbell Soup parten. Daarop anticipeert het bedrijf door uit te breiden in de markt voor vers en biologisch voedsel, waar het in de afgelopen jaren al vijf overnames heeft gedaan. Dankzij de sterke cashflow is er voldoende financiële armslag. De diversificatiestrategie kost echter tijd, want gezondere voeding vertegenwoordigt nog slechts 13% van de omzet. In afwachting van een betere omzettrend verlagen wij het advies, ondanks de vrij bescheiden k/w van nog geen 15, naar  ‘houden’.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


The post Tipterugblik: Campbell Soup appeared first on Beleggers Belangen.