*

Advies & Analyse

Altice grootste stijger binnen onbewogen AEX

dinsdag 10 oktober 2017 15:40

De AEX sloot op weekbasis (dinsdag tot en met maandag) op nagenoeg hetzelfde niveau. De nervositeit over het geopolitieke conflict tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea lijkt voorlopig weggeëbd en beleggers kijken vooral vooruit naar de aanstaande derdekwartaalcijfers.

Op dinsdag maakte KPN bekend dat het databeveiliger Qsight voor een onbekend bedrag overneemt. Daarnaast verhoogde de Franse investeerder PAI het bod op Refresco naar €19,75 per aandeel, wat neerkomt op een totale prijs van €1,6 mrd. Het eerste overnamevoorstel van april lag op €1,4 mrd, maar werd door Refresco al snel van de hand gewezen. Verder meldde Tie Kinetix dat het in september voor bijna €3 mln aan orders heeft ontvangen. Brancheorganisatie ABU maakte bekend dat uitzendkrachten in week 33-36 ten opzichte van een jaar eerder 5% meer uren draaiden en de omzet van uitzendbedrijven met 6% toenam. Het kon niet voorkomen dat Randstad de week afsloot met een klein koersverlies. Een van de grootste dalers op het Damrak deze week was Ahold Delhaize. Oorzaak waren onder meer geruchten die dinsdag ontstonden over een mogelijke overname van de Amerikaanse branchegenoot Kroger.

Gemalto grootste daler

Op woensdag meldde Gemalto een order voor het leveren van verschillende beveiligingsmaatregelen voor bedrijven die gebruikmaken van de cloud van Oracle. Een dag later maakte het bedrijf bekend samen te gaan werken met Legder, een specialist op het gebied van infrastructuur voor blockchaintechnologie en digitale valuta. Desondanks was Gemalto op weekbasis de grootste daler binnen de AEX. Dit komt onder meer doordat AQR Capital Management en Systematica Investments hun shortpositie in het aandeel hebben uitgebreid tot respectievelijk 0,9% en 0,52%. Aegon zette woensdag de stap in Mexicaans vermogensbeheer. De Amerikaanse dochteronderneming Transamerica heeft samen met Administradora Akaan het vermogensbeheerbedrijf Akaan Transamerica opgericht. Uiteindelijk behoorde Aegon tot de grootste dalers van de AEX.

Altice herfinanciert schulden

Verder meldde Philips op donderdag een deal om in de komende vijf jaar onderhoudsdiensten voor medische apparatuur aan 21 Indonesische ziekenhuizen te leveren. Persbureau Reuters stelde op basis van bronnen dat vooral investeringsmaatschappijen interesse hebben in de margarinetak van Unilever. Beide aandelen zagen op weekbasis de koers dalen. Altice was de grootste stijger binnen de AEX. Het aandeel klom nadat de Franse kabelgigant de aandelen van SFR Group in Parijs van de beurs had gehaald. Daarnaast is er voor een totaalbedrag van €4 mrd aan schulden geherfinancierd. De herfinanciering levert Altice een jaarlijkse rentebesparing op van €36 mln. Daarnaast heeft Altice een nieuwe lening van €675 mln in de markt gezet met een looptijd van tien jaar en een couponrente van 4,75%.

The post Altice grootste stijger binnen onbewogen AEX appeared first on Beleggers Belangen.