Advies en analyse

Berkshire Hathaway krijgt S&P500 er niet onder

Vrijdag 13 oktober 2017 12:30

Berkshire Hathaway (BRK) vestigt regelmatig een vers koersrecord. Het aandeel bevindt zich al sinds begin 2016 in een patroon van hogere toppen en bodems. In die tijd is zelfs het 40-weeks gemiddelde geen enkele keer doorboord. Warren Buffett heeft het vertrouwen van beleggers niet beschaamd. Echter, gelet op een tijdspanne van meerdere jaren is er geen sprake van een buitengewone prestatie.

Geen verandering op komst

Dat blijkt wel uit de onderliggende relatievesterktelijn. Deze beeldt het koersverloop uit van Berkshire Hathaway ten opzichte van de S&P500. Grofweg heeft de relatievesterktelijn zich zijwaarts bewogen, wat aangeeft dat de prestaties van het aandeel gelijk zijn aan die van de index. Voorlopig zien wij dat niet veranderen, dus misschien verdient dan de brede spreiding van de S&P500 wel de voorkeur.

Berkshire Hathaway

The post Berkshire Hathaway krijgt S&P500 er niet onder appeared first on Beleggers Belangen.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Ach een éen op éen reflectie van het onderliggende voorspeld al niet veel goeds voor het aandeel als het onderliggende daalt…. Het aandeel is in feite een ETF, ze presteren goed bij stijging onderliggende en slecht bij daling ervan. Zo'n, of dit, aandeel wil je nu niet in je portefeuille hebben….

    Ed 13 oktober 2017 12:45:19