*

Advies & Analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 43

vrijdag 27 oktober 2017 09:50

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen en tips over Nederlandse en buitenlandse aandelen doorgevoerd.

De wijzigingen zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees. Dat geldt ook voor de Tip van de Week en de Superstock. Maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking de tipterugblik open voor het grote publiek.

GRATIS TOEGANKELIJK:

Tipterugblik: Atos
Twaalf maanden terug tipten wij de Franse ICT dienstverlener Atos. Na wat mindere jaren heeft het concern de groei weer flink te pakken. Met name op het gebied van Big Data en cybersecurity stromen de orders binnen.

ADVIESWIJZIGINGEN EN TIP VAN WEEK 43:

Tip van de week: Glansrijke terugkeer gloort voor uranium
Door de ramp met de kerncentrale in het Japanse Fukushima in 2011 heeft de uraniumsector zware klappen opgelopen. Wij denken dat het herstel aanstaande is en bevelen een ETF in de grondstof aan.

ONZE OVERIGE ADVIEZEN VAN DEZE WEEK:

Opkomende markten belangrijk voor Heineken
Heineken’s derdekwartaalupdate bevatte vooral cijfers over het aantal verkochte hectoliters, en toch ook een nettowinstcijfer.

Overnames Philips brengen nog geen groei
Philips heeft in het derde kwartaal een omzet behaald van €4,1 mrd, vrijwel gelijk aan een jaar geleden. De valuta-effecten zaten het bedrijf dit kwartaal echter tegen. Als die niet meegenomen worden, zou de omzet met 4% gegroeid zijn.

Randstad groeit maar winst daalt
Evenals in het tweede kwartaal, wist uitzendorganisatie Randstad over het derde kwartaal een fraaie autonome groei van 9% neer te zetten. Dat de winst toch daalde, stelde beleggers behoorlijk teleur.

Unilever groeit ook in derde kwartaal traag
Unilever kende een zwaar derde kwartaal. De autonome omzetgroei (zonder bijzondere uitgaven en wisselkoerseffecten) kwam uit op 2,6%. Prijsverhogingen droegen hier voor 2,4 procentpunt aan bij en de volumestijging voor 0,2 procentpunt.

Nieuwe topman General Electric belooft herstel
Industrieel conglomeraat General Electric schroeft de winstverwachting voor dit jaar drastisch omlaag. De nieuwe ceo ziet echter veel ruimte voor verbetering en kondigt grote veranderingen aan.

Manpowergroup stelt beleggers niet teleur
De cijfers van de Amerikaanse uitzendreus Manpowergroup over het derde kwartaal zijn wat beter dan marktvorsers van tevoren hadden ingeschat.

Nestlé realiseert flauwe omzetgroei
De omzetcijfers van Nestlé laten zien dat de groei eruit is. De autonome groei kwam uit op 2,6%.

Groei Procter & Gamble blijft achter
Qua omzetgroei heeft Procter & Gamble nog een lange weg te gaan.

Schlumberger bereikt grens van de groei
De omzet van Schlumberger veert op en de winst schiet omhoog. Het olieservicebedrijf waarschuwt echter zelf al dat dit herstel niet doorzet.

The post Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 43 appeared first on Beleggers Belangen.