Advies en analyse

AEX klaar voor mooi vierde kwartaal

Zaterdag 28 oktober 2017 16:00

Nu de AEX-index de maand oktober goed heeft doorstaan, blijven de verwachtingen uitstekend voor het vierde kwartaal. Traditioneel wil oktober wel eens voor een scherpe correctie zorgen, maar niet in 2017.

Vierde kwartaal meest winstgevend

Het technische beeld is positief en oogt onvermoeibaar. Alle signalen wijzen op hogere koersen op weg naar het einde van het jaar. De laatste twee maanden behoren traditioneel tot de meest winstgevende perioden. Daarnaast wijst de onderliggende trend in de weekgrafiek nog steeds omhoog en is de MACD-indicator positief gekruist.

AEX kan 560 evenaren

Een evenaring van het hoogtepunt uit 2007 op 560 staat volgens ons voor het jaareinde op het programma. Tussentijdse correcties zijn koopmomenten, aangezien rond 525 een stevig vangnet is geplaatst door de combinatie van de onderliggende steunlijn en het 40-weeks gemiddelde.

AEX

The post AEX klaar voor mooi vierde kwartaal appeared first on Beleggers Belangen.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Hoe vaak hebben we dit soort grafiekjes inmiddels gezien? Gaat helemaal nergens over. Koffiedik kijken.

    WH 29 oktober 2017 17:48:14
  • De grafiek wijst inderdaad een hogere koers voor de AEX uit, maar dat wil niet gelijk zeggen dat alle aandelen op de index daarvan profiteren. Een aantal daarvan hebben technisch gezien de wind mee, en een aantal nu juist niet… En het komt niet veel voor dat een correctie op de index zelf in pas loopt met een correctie in een aandeel.Maargoed je kunt het proberen natuurlijk, zo'n 'koopmoment'. Als je dan toch long wilt gaan is long op de index, met de juiste stoploss.., een beter idee. ASML bijvoorbeeld, technisch gezien geen goed idee….

    Ed 29 oktober 2017 13:12:42