*

Advies & Analyse

Tipterugblik: Mercialys

maandag 30 oktober 2017 10:10

Een jaar geleden tipten we Mercialys, een investeerder in Franse winkelcentra. Winkelvastgoed staat de laatste tijd onder druk op de beurs, en dat is terug te zien in het koersverloop van deze tip. Inclusief dividend bedroeg het rendement -5,2%.

Zorgen over de oprukkende internetverkopen en toekomstige rentestijgingen wegen op het sentiment. Bovendien verkoopt Mercialys zijn kleinere winkelcentra, waardoor de door ons verwachte dividendgroei nog op zich laat wachten. De vooruitzichten blijven echter goed.

Dankzij de desinvesteringen daalt de schuldgraad eind dit jaar naar circa 37%. Daarmee ontstaat er extra ruimte om de grote ontwikkelingspijplijn van €586 mln te financieren. Die zal in de periode tot 2022 circa €33 mln aan netto huuropbrengsten toevoegen, oftewel 18% ten opzichte van het huurniveau in 2016.

Lage waardering
Bovendien blijft de autonome huurgroei erg sterk, met een toename van 2,9% over de eerste negen maanden van het jaar. De winkelcentra van Mercialys doen het nog steeds veel beter dan de markt, op basis van omzetcijfers en bezoekersaantallen, en kennen nagenoeg geen leegstand. De focus op dagelijkse boodschappen maakt ze relatief goed bestand tegen e-commerce.

Het dividend zal dit jaar minimaal stabiel blijven vergeleken met 2016 (€1,06 per aandeel) en kan vanaf 2018 weer groeien. Met een riant dividendrendement van 6,3% en een fors disagio van bijna 18% blijft het aandeel in onze ogen koopwaardig.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


The post Tipterugblik: Mercialys appeared first on Beleggers Belangen.