Advies en analyse

Randstad en Heineken negatieve uitschieters binnen AEX

Dinsdag 31 oktober 2017 13:45

Afgelopen week presenteerden diverse bedrijven hun derdekwartaalcijfers, waaronder Randstad en Heineken. De AEX eindigde uiteindelijk op weekbasis 0,6% hoger.

Op dinsdag maakte Randstad bekend dat dat de omzet over het derde kwartaal is uitgekomen op bijna €5,9 mrd, waar dat een jaar eerder nog ruim €5,3 mrd was. De toename was vooral te danken aan positieve resultaten in Europa. Zo nam de omzet in Frankrijk met 14% toe, terwijl de uitzender in Zuid-Europa dankzij overnames goede vooruitgang boekte. Het totale bedrijfsresultaat nam met 6% toe tot €288 mln.

De markt reageerde echter teleurgesteld op de nettowinst van Randstad, die op jaarbasis daalde van €176,8 mln tot €165,1 mln. Dit was vooral te wijten aan de bijzondere reorganisatielast van €21 mln bij het vorig jaar overgenomen Monster. Het aandeel verloor op weekbasis 4,4%.

Heineken

Heineken stelde de markt op woensdag teleur door te melden dat de volumes in Europa over het afgelopen kwartaal op jaarbasis daalden met 2,8%. De bierbrouwer wist dit te compenseren door elders in de wereld 2,5% meer bier te verkopen.

Verder heeft Heineken last van negatieve wisselkoerseffecten, wat dit jaar volgens de bierbrouwer een impact van €185 mln zal hebben op de nettowinst. Over de eerste negen maanden kwam de nettowinst uit op bijna €1,5 mrd. Op weekbasis verloor het aandeel uiteindelijk 3,3%.

Op woensdag stemde Refresco in met de overname door PAI Partners. De Franse investeerder betaalt €19,75 per aandeel, wat neerkomt op een bod van €1,6 mrd.

Verder verkocht Wolters Kluwer een aantal Zweedse bedrijfsonderdelen aan Karnov Group voor omgerekend €68 mln, terwijl de uitgever ook bekendmaakte de komende vijf jaar de Amerikaanse belastingdienst te ondersteunen met een rekentool voor beleggers.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven