Advies en analyse

Nederlandse uitzendbranche blijft groeien

Dinsdag 31 oktober 2017 16:31

De Nederlandse uitzendbranche blijft groeien. Het aantal gewerkte uitzenduren en de omzet van de branche zijn in oktober flink toegenomen.

Het aantal uren nam toe met 6%. De omzet steeg met 7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit bleek dinsdag uit cijfers van brancheorganisatie ABU.

Administratieve sector daalt

De stijging in uren en omzet deed zich vooral voor in de industriële sector en de technische sector.  In de administratieve sector daalden daarentegen zowel de uren als de omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De grootste Nederlandse uitzendorganisatie, Randstad, maakte vorige week over het derde kwartaal een fraaie autonome groei van 9% bekend.

The post Nederlandse uitzendbranche blijft groeien appeared first on Beleggers Belangen.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Dus? Wat is er niet gegroeid afgelopen tijd.., zal een beetje gek zijn als daar geen poppetjes tegenover staan die de groei moeten verwerken….

    Ed 31 oktober 2017 20:25:20
  • Een groeiend aantal uitzenduren mag geen verbazing wekken in een alsmaar groeiende economie, waarin flexwerk allang geen uitzondering maar misschien al meer regel is. Wat meer verbazing wekt is de koersontwikkeling van bv. Randstad. Een uitstekend presterend bedrijf waarvan de koers al geruime tijd achterblijft bij de resultaten die gehaald worden.

    jan van oorschot 31 oktober 2017 17:06:38