Advies en analyse

Tipterugblik De’Longhi: mooi (dividend)rendement

Maandag 6 november 2017 10:12

Een jaar geleden was de Italiaanse producent van koffiemachines De’Longhi tip van de maand op een koers van $20,42.

Het aandeel van de kleinere concurrent van SEB (dividendportefeuille), dat naast De’Longhi ook de merknamen Kenwood, Ariete en, via een licentie, Braun voert, was op dat moment een achterblijver met een koersdaling van 26% in 2016.

De kooptip werd afgesloten met de zin: ‘De flinke koersdaling van De’Longhi biedt dan ook (opnieuw) een mooie koopkans, waarbij de belegger in afwachting van herstel ondertussen een veilig en jaarlijks groeiend dividend uitgekeerd krijgt.’

Uitkering verdubbeld
Inmiddels zijn we bijna een jaar verder, waarin De’Longhi met name ten aanzien van het dividend allerminst teleurgestelde. De jaarlijkse uitkering werd dit voorjaar bijna verdubbeld van €0,44 naar €0,80. Ook het aandeel herstelde goed, met op 1 juni een hoogste koers van exact €30.

Na een wisselvallig koersverloop sinds deze zomer noteert het aandeel De’Longhi momenteel op €28,10, waarmee de tip van vorig jaar goed is voor een koerswinst van 37,6%. Inclusief het dividend komt het rendement uit op 42,5%.

In het laatste (tweede) kwartaal realiseerde De’Longhi een mooie omzetgroei van 6,2% tot €437,1 mln en voor heel 2017 rekenen analisten gemiddeld op een 6,8% hogere omzet van €1,98 mrd (het vierde kwartaal is traditiegetrouw met afstand het belangrijkste qua verkopen).

Lager dividend
Overigens rekenen analisten voor 2017 op een lager dividend voor De’Longhi, wat niet gek is na de bijna verdubbeling van dit jaar.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven