*

Advies & Analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 45

vrijdag 10 november 2017 11:00

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen en tips over Nederlandse en buitenlandse aandelen doorgevoerd.

De wijzigingen zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees. Dat geldt ook voor de Tip van de Week. Maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking de tipterugblik open voor het grote publiek.

GRATIS TOEGANKELIJK:

Tipterugblik: HollyFrontier
Een jaar geleden tipten wij raffinagebedrijf HollyFrontier. Het aandeel heeft het afgelopen jaar goed gepresteerd. De koers steeg van $26,22 naar $40,25.

ADVIESWIJZIGINGEN EN TIP VAN WEEK 45:

Tip van de week: American Tower voldoet aan een vraag
American Tower heeft zich in 2015 geroerd door ruim 21.000 masten over te nemen in de VS (van Verizon), Brazilië en Nigeria. Acquisities en een grotere vraag van telecom-, radio- en tv-maatschappijen bepalen de omzet.

Degelijk ING mist winstmotor
Ondanks een mooie kredietgroei en spaarinstroom is de bescheiden winststijging van ING vooral te danken aan een lagere reservering voor slechte leningen.

Fusie is tussenstation voor DowDuPont
DowDuPont heeft een mooi kwartaal achter de rug. Beleggers moeten het fusieproduct straks vooral afrekenen op de voortgang bij de kostenbesparingen.

OVERIGE ADVIEZEN VOOR IN NEDERLAND GENOTEERDE AANDELEN:

ABN Amro boekt hogere winst
ABN Amro heeft de winst verder opgeschroefd. Dat is voor een groot deel te danken aan de wijze waarop de bank erin slaagt om de kosten terug te dringen. De netto inkomsten staan wat onder druk.

Ahold Delhaize versnelt groei
Ahold Delhaize vertoonde vooral vooruitgang bij de voormalige Delhaize-activiteiten. Alleen de omzetontwikkeling in België was teleurstellend.

Air France-KLM kampt met kostenstijging
Air France-KLM zag de omzet in het derde kwartaal in constante valuta met 5,1% stijgen tot ruim €7,2 mrd. Het operationele resultaat won maar liefst 42,9%, tot €1,02 mrd. Dat de beurskoers uiteindelijk toch daalde, hangt samen met een toename van 0,6% in de zogeheten unit costs.

Altice ziet omzet- en resultaatsgroei afnemen
Altice lijkt steeds minder in staat om de omzet- en resultaatsverhoging te realiseren die voor de nettowinst van belang is. De resultaatsgroei neemt af.

ASMI verkoopt weer deel ASM Pacific
ASMI heeft een deel van het belang dat het bedrijf heeft in ASM Pacific verkocht. Het gaat om 9 procentpunten van het totale belang van ongeveer 34%.

Toch weer tegenslag in Duitsland voor Beter Bed
De kwartaalomzetcijfers van Beter Bed stelden teleur door een lagere omzet in Duitsland. Een tegenslag voor de bedden- en matrassenmaker.

DSM boekt duidelijk succes met strategie
DSM bereikte de hoogste aandelenkoers ooit na bekendmaking van de negenmaandscijfers. Op de koers van de EUR/USD na, zit de laatste tijd eigenlijk alles mee. De transformatie naar biochemie en de bijbehorende innovatie-impulsen werpen hun vruchten af.

PostNL vervoert meer pakketten en minder post
Het beeld bij PostNL blijft wat zwakjes. Over het derde kwartaal steeg het onderliggende cash bedrijfsresultaat van €27 mln naar €31 mln, maar dat komt vooral door incidentele meevallers bij MailNL.

Winstsprong bij Shell
De winst van Royal Dutch Shell is in het derde kwartaal flink gestegen. De onderneming profiteert van hogere energieprijzen, toenemende productie en lagere kosten.

Boete overschaduwt kwartaalupdate SBM Offshore
Het omkoopschandaal blijft SBM Offshore achtervolgen. Terwijl het bedrijf onderhandelt over een schikking in Brazilië, dreigt een nieuwe boete in de Verenigde Staten.

Omzet TKH loopt verder op
In een update heeft TKH laten weten dat het in het derde kwartaal een hogere groei heeft behaald dan in de eerste helft van het jaar. Dit werd grotendeels veroorzaakt door hogere materiaalkosten die konden worden doorberekend aan klanten.

Vopak blijft in zwaar weer zitten
De koers van Vopak krijgt opnieuw een klap na teleurstellende cijfers over het derde kwartaal. Het tankopslagbedrijf heeft voor de tweede keer dit jaar de winstprognose verlaagd.

ADVIEZEN VAN DEZE WEEK VOOR INTERNATIONALE AANDELEN:

Omzet- en winstrecords lonken voor Apple
Apple verwacht in het eerste kwartaal – traditioneel het beste van de vier – een omzet van tussen de $84 mrd en $87 mrd. Dat zou de hoogste kwartaalomzet ooit betekenen voor Apple.

Facebook laat opnieuw hoge groei zien
Facebook heeft in het derde kwartaal weer een immense omzetgroei laten zien. Ditmaal steeg de omzet met 47,1%, naar $10,3 mrd. Dat is nog hoger dan in het voorgaande kwartaal.

De bodem valt weg onder Teva
Uit de cijfers van Teva blijkt dat de prijsdruk op de generieke markt verder toeneemt. De penibele schuldpositie komt steeds meer onder de aandacht. De bodem valt weg.

The post Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 45 appeared first on Beleggers Belangen.