*

Advies & Analyse

Weinig lichtpuntjes op rood Damrak

dinsdag 14 november 2017 16:15

Binnen de AEX waren de aandelen met een koerswinst de afgelopen week op één hand te tellen. De index sloot op weekbasis uiteindelijk 1,5% lager.

De afgelopen beursweek (dinsdag t/m maandag) kende vooral verliezers. Zo zette Altice de neergaande lijn voort. De koers eindigde maar liefst 13,7% lager, waardoor het aandeel de grootste daler binnen de AEX was. De Franse kabelgigant staat al langere tijd onder druk en mede daarom vonden er de afgelopen week wisselingen van de wacht plaats. Zo is oprichter Patrick Drahi teruggekeerd als president, terwijl de huidige topman Michel Combes is vervangen door Dexter Goei.

Een van de weinige lichtpuntjes op het Damrak was Ahold Delhaize. De grootgrutter maakte woensdag bekend dat de omzet op jaarbasis over het derde kwartaal is toegenomen met meer dan 7% tot €15,1 mrd. Het onderliggend operationeel resultaat steeg met bijna 10% tot €595 mln. Uiteindelijk kwam de nettowinst over dezelfde periode 54% hoger uit op €362 mln. Beleggers Belangen is echter nog altijd niet enthousiast over het aandeel.

Refresco

Refresco maakte woensdag bekend dat de overname door de Franse investeringsmaatschappij PAI op schema ligt. De bottelaar verwacht volgend jaar aan het eind van het eerste kwartaal van de beurs te gaan.

Tegelijkertijd publiceerde het bedrijf zijn derdekwartaalcijfers. Refresco zag het verwerkte volume op jaarbasis stijgen van 1,80 mrd tot 1,85 mrd liter, wat er mede toe leidde dat de omzet toenam van €572 mln naar €583 mln. Het onderliggende brutobedrijfsresultaat daalde over dezelfde periode van €68 mln naar €61 mln, wat volgens de bottelaar te wijten was aan de overname van Cott en een verbouwing van een bottelarij in Hamburg.

RoodMicrotec

RoodMicrotec zag over de eerste negen maanden van dit jaar de omzet op jaarbasis stijgen met 16%, zo bleek uit een tussentijds handelsbericht dat de chiptoeleverancier donderdag naar buiten bracht. Er werden daarin geen concrete omzet- en winstcijfers gemeld.

Volgens RoodMicrotec werd over de afgelopen periode een positieve kasstroom gerealiseerd. Het bedrijf verwacht over het vierde kwartaal break-even te draaien. Het handelsbericht kon beleggers echter niet bekoren, aangezien de koers van het aandeel dezelfde dag nog daalde met ruim 13% tot €0,33 en sindsdien rond hetzelfde niveau staat.

The post Weinig lichtpuntjes op rood Damrak appeared first on Beleggers Belangen.