Advies en analyse

Weinig lichtpuntjes op rood Damrak

Dinsdag 14 november 2017 16:15

Binnen de AEX waren de aandelen met een koerswinst de afgelopen week op één hand te tellen. De index sloot op weekbasis uiteindelijk 1,5% lager.

De afgelopen beursweek (dinsdag t/m maandag) kende vooral verliezers. Zo zette Altice de neergaande lijn voort. De koers eindigde maar liefst 13,7% lager, waardoor het aandeel de grootste daler binnen de AEX was. De Franse kabelgigant staat al langere tijd onder druk en mede daarom vonden er de afgelopen week wisselingen van de wacht plaats. Zo is oprichter Patrick Drahi teruggekeerd als president, terwijl de huidige topman Michel Combes is vervangen door Dexter Goei.

Een van de weinige lichtpuntjes op het Damrak was Ahold Delhaize. De grootgrutter maakte woensdag bekend dat de omzet op jaarbasis over het derde kwartaal is toegenomen met meer dan 7% tot €15,1 mrd. Het onderliggend operationeel resultaat steeg met bijna 10% tot €595 mln. Uiteindelijk kwam de nettowinst over dezelfde periode 54% hoger uit op €362 mln. Beleggers Belangen is echter nog altijd niet enthousiast over het aandeel.

Refresco

Refresco maakte woensdag bekend dat de overname door de Franse investeringsmaatschappij PAI op schema ligt. De bottelaar verwacht volgend jaar aan het eind van het eerste kwartaal van de beurs te gaan.

Tegelijkertijd publiceerde het bedrijf zijn derdekwartaalcijfers. Refresco zag het verwerkte volume op jaarbasis stijgen van 1,80 mrd tot 1,85 mrd liter, wat er mede toe leidde dat de omzet toenam van €572 mln naar €583 mln. Het onderliggende brutobedrijfsresultaat daalde over dezelfde periode van €68 mln naar €61 mln, wat volgens de bottelaar te wijten was aan de overname van Cott en een verbouwing van een bottelarij in Hamburg.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven