*

Advies & Analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 46

vrijdag 17 november 2017 10:30

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen en tips over Nederlandse en buitenlandse aandelen doorgevoerd.

De wijzigingen zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees. Dat geldt ook voor de Tip van de Week. Maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking de tipterugblik open voor het grote publiek.

GRATIS TOEGANKELIJK:

Tipterugblik: Brown-Forman
Drankenproducent Brown-Forman heeft de afgelopen twaalf maanden een keurig rendement opgeleverd van 15,8%. Dit is inclusief de nadelige invloed van de wisselkoers op dit resultaat.

ADVIESWIJZIGINGEN EN TIP VAN WEEK 46:

Tip van de week: Hamburgerketen beleeft nieuwe jeugd
Deze bekende hamburgerketen heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. Na enkele zwakke jaren is deskundig ingegrepen op vele vlakken. De omzetten van de restaurants groeien daardoor weer.

Markten blijven moeilijk voor Boskalis
Er is nog geen zicht op een spoedig winstherstel bij Boskalis. Vooral op de offshoremarkt zit het nog steeds tegen. Kostenbesparingen moeten het resultaat gaan ondersteunen.

Opluchting bij Intertrust
Intertrust spoelt de winstwaarschuwing van ruim drie maanden geleden weg met degelijke cijfers. Het bedrijf geeft bovendien al verwachtingen af voor 2018.

OVERIGE ADVIEZEN VOOR IN NEDERLAND GENOTEERDE AANDELEN:

Aegon maakt opnieuw indruk
Aegon heeft in alle opzichten de wind mee. De onderneming schroeft het resultaat duidelijk op dankzij lagere claimuitgaven, besparingen en een goed beursklimaat en verbetert de kapitaalpositie.

De cijfers van Aperam voldoen niet
Na jaren van positieve verrassingen voldoen de cijfers van Aperam nu niet.

ArcelorMittal heeft vertrouwen in 2018
ArcelorMittal plukt de vruchten van de aantrekkende staalmarkt. Een kleine stijging van de schuldpositie is geen punt van zorg.

BAM blijft matig presteren
De verbeterde marktomstandigheden in de bouw zijn nog niet terug te zien in de resultaten van BAM. In het derde kwartaal daalde de winst, vooral door zwakte bij de infradivisie.

Strengere regels voor Flow Traders
Flow Traders moet voldoen aan strengere belonings- en kapitaaleisen.

ForFarmers groeit door
Veevoerproducent ForFarmers heeft in alle marktsegmenten de afzet in het derde kwartaal opgeschroefd. Het is wachten op een overname.

Sif komt opnieuw met winstwaarschuwing
Hogere kosten en prijsdruk spelen funderingsbouwer Sif parten. De winstverwachting voor dit jaar is wederom verlaagd. Herstel volgt pas in 2019, wanneer de markt aantrekt.

ADVIEZEN VAN DEZE WEEK VOOR INTERNATIONALE AANDELEN:

Allianz is niet immuun voor rampen
Orkanen, aardbevingen en andere natuurrampen drukten in het derde kwartaal de winst van Allianz. De Duitse verzekeraar houdt toch zicht op de eigen doelen.

Disney valt toch nog tegen
Disney’s klanten vertonen gedragsverandering waarbij de kabel- en tv-diensten van het bedrijf getroffen worden. Een effectief antwoord laat nog op zich wachten.

General Electric gaat ingrijpend hervormen
GE halveert dividend en stoot divisies af.

Home Depot excelleert in derde kwartaal
De een zijn dood is de ander zijn brood, tonen de mooie kwartaalcijfers van Home Depot aan.

Siemens gaat verder herstructureren
De groei in het laatste kwartaal van het gebroken boekjaar viel tegen en ook de winst per aandeel bleef achter bij onze verwachtingen. Toch timmert het bedrijf goed aan de weg en blijven we potentieel zien.

Vodafone levert na aanpassingen een goed halfjaar af
Zoals vaker bij Vodafone, waren de cijfers moeilijk interpreteerbaar. De halfjaaromzet daalde met 4%, naar £23,1 mrd. Het operationeel resultaat steeg echter met 30%, tot £2 mrd.

 

 

 

The post Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 46 appeared first on Beleggers Belangen.