Advies en analyse

AEX zet daling door

Woensdag 29 november 2017 10:00

Op weekbasis stond de AEX 0,3% lager door onder meer aanhoudende onrust bij Altice.

De afgelopen beursweek (dinsdag t/m maandag) begon met de aankondiging dat Randstad aan de hand van een nieuwe strategie €90-100 mln aan structurele besparingen wil realiseren. De uitzender verhuist hiervoor onder meer tientallen fysieke vestigingen in binnensteden naar bedrijventerreinen. Een deel van de gerealiseerde besparingen wordt geïnvesteerd in nieuwe digitale initiatieven.

Verder strandden dinsdagavond de fusiegesprekken tussen AkzoNobel en de Amerikaanse verfproducent Axalta, waarna het Japanse verfbedrijf Nippon Paint de volgende dag meldde in gesprek te zijn met Axalta over een mogelijke overname. In de dagen daarna kondigde AkzoNobel aan zijn productie van mineralen voor de landbouw uit te breiden en werd een poederverffabriek in Thailand overgenomen.

Op woensdag maakte Accsys Technologies zijn resultaten over de afgelopen periode bekend. In de zes maanden tot eind september verbeterden de opbrengsten op jaarbasis van €25,1 mln tot €28,3 mln, terwijl het bedrijfsresultaat uitkwam op een min van €2,8 mln. Een jaar eerder was dit nog een min van €1,6 mln. Volgens Accsys had deze toename te maken met eenmalige afschrijvingen.

Altice grootste daler

Beleggers zijn nog altijd ongerust over de enorme schuldpositie van Altice, dat afgelopen week met een koersverlies van 13,4% de grootste daler binnen de AEX was. Op woensdag werd bekend dat verscheidene aandeelhouders aanklachten tegen het kabel- en telecombedrijf hebben ingediend vanwege vermeende misleidende informatie over de schuld.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Da's wel erg kort door de bocht, de AEX daalt omdat Altice daalt… Welbeschouwd zouden er dan dus wereldwijd rechtszaken tussen beursgenoteerde bedrijven kunnen plaatsvinden, de éen z'n dood is de ander z'n ziekte, maar die zijn er niet, en zullen nooit komen, want ze weten wel beter!..

    Ed 29 november 2017 13:07:53