*

Advies & Analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 48

vrijdag 1 december 2017 09:34

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen en tips over Nederlandse en buitenlandse aandelen doorgevoerd.

De wijzigingen zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees. Dat geldt ook voor de Tip van de Week. Maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking de tipterugblik open voor het grote publiek.

GRATIS TOEGANKELIJK:

Tipterugblik: Orpea zeer winstgevend in verpleegzorg
Een jaar geleden tipten wij het Franse Orpea, dat actief is in de verpleegzorg: revalidatie, verpleging thuiszorg en psychiatrie. Die tip heeft een rendement opgeleverd van 40,5%.

ADVIESWIJZIGINGEN EN TIP VAN WEEK 48:

Tip van de week: Cameraproducent ziet ruimte voor verdere groei
De Duitse producent van industriële camera’s Basler behoort in 2017 tot de grote Europese outperformers. Mede daardoor is deze fraaie smallcap vooral interessant voor de meer speculatief ingestelde belegger.

Koopkansen te over in markt voor luxegoederen
Na een lastig jaar heeft de markt voor luxegoederen in 2017 het groeipad hervonden, en het einde lijkt nog niet in zicht. We analyseren de sector en bekijken welke bedrijven koopwaardig zijn.

OVERIGE ADVIEZEN VOOR IN NEDERLAND GENOTEERDE AANDELEN:

Waarom ging de beurskoers van ASR na de cijferpresentatie wat omlaag?
ASR viel woensdagochtend met ruim 1% terug na de publicatie van de resultaten over het derde kwartaal. Die daling wordt verklaard doordat de verwachtingen van sommige beleggers heel hoog lagen na een zeer sterke eerste jaarhelft.

Kendrion gaat slagvaardig 2018 in
Kendrion schakelt naar een hogere groeiversnelling dankzij het goede economische klimaat en een grotere nadruk op groei buiten de West-Europese thuismarkt. De organisatie wordt bovendien een stuk slagvaardiger.

Shell schaft keuzedividend af; wat zijn de gevolgen?
Royal Dutch Shell gaat met ingang van het vierde kwartaal alleen nog dividend in contanten uitkeren. In 2015 had de onderneming nog een keuzedividend ingevoerd. De inkomsten stonden toen onder druk vanwege de halvering van de olieprijs in de tweede helft van 2014.

Value8 stoot bedrijven af naar eigen deelneming Nedsense
Investeringsmaatschappij Value8 heeft eindelijk goedgekeurde cijfers over 2016 kunnen presenteren. Verder gaat het bedrijf een aantal deelnemingen onderbrengen bij Nedsense.

ADVIEZEN VAN DEZE WEEK VOOR INTERNATIONALE AANDELEN:

AB Inbev brouwt minder hectoliters bier
AB InBev heeft problemen, al blijkt dat niet uit de operationele cijfers. Meer mensen moeten aan het bier wil de brouwer toekomstige groei kunnen garanderen.

Experian gaat langzaam maar zeker vooruit
Experian ziet de omzet langzaam maar gestaag stijgen. Het bedrijf profiteert van de diversificatiestrategie, maar heeft wat last van Brexit-onzekerheid.

LVMH: Koopkansen te over in markt voor luxegoederen
Na een lastig jaar heeft de markt voor luxegoederen in 2017 het groeipad hervonden, en het einde lijkt nog niet in zicht. We analyseren de sector en bekijken welke bedrijven koopwaardig zijn.

 

The post Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 48 appeared first on Beleggers Belangen.