*

Advies & Analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 49

vrijdag 8 december 2017 09:30

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen en tips over Nederlandse en buitenlandse aandelen doorgevoerd.

De wijzigingen zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees. Dat geldt ook voor de Tip van de Week. Maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking de tipterugblik open voor het grote publiek.

GRATIS TOEGANKELIJK:

Tipterugblik: Capgemini maakt het waar
Een jaar geleden tipten wij het Franse Capgemini. Deze tip heeft een rendement van 34,6% opgeleverd. Voor een flink deel was dit te danken aan het positieve beursklimaat. Europese aandelen waren in trek in 2017, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de stijging van 20,7% van de Franse CAC40 over dezelfde periode. Daarnaast waren ook technologie-aandelen in trek.

ADVIESWIJZIGINGEN EN TIP VAN WEEK 49:

Stijgende kosten Hunter Douglas
Hunter Douglas, het Rotterdamse bedrijf dat bekend is van het merk Luxaflex, rapporteerde enigszins teleurstellende negenmaandscijfers.

Pershing Square: ‘superbelegger’ Bill Ackman kan het verschil niet meer maken
De beurskoers van Pershing Square ligt een flink stuk onder de intrinsieke waarde. Zolang goede beleggingsprestaties uitblijven, komt daar geen verandering in.

Merck: ‘Big pharma’ presteert onder de maat
Magere winstgroei en tegenvallende testresultaten kenmerken ‘big pharma’. Die risico’s zijn er ook volgend jaar, maar het is niet allemaal kommer en kwel in deze nu ongeliefde bedrijfstak.

Tip van de week: Ondergewaardeerd tv-bedrijf draait prima
Dit televisiebedrijf is al een tijdje uit de gratie bij beleggers, die meer zien in streamingdiensten. De resultaten zijn echter prima. Bovendien slaat het topmanagement privé voor grote bedragen aan aandelen in.

OVERIGE ADVIEZEN VOOR IN NEDERLAND GENOTEERDE AANDELEN:

Zeperd voor BAM en VolkerWessels
Bouwers BAM en VolkerWessels gaan op de beurs hard onderuit door grote kostenoverschrijdingen op de bouw van een zeesluis in IJmuiden. Door de tegenvaller moet BAM zijn winstverwachting verlagen.

Is Hydratec nog steeds koopwaardig?
Hydratec ontwerpt en produceert kunststofonderdelen voor onder meer de auto-industrie en productiesystemen voor de pluimvee- en voedingsmiddelenindustrie.

TKH profiteert van groeiende bandenmarkt
De Twentsche Kabel Holding (TKH) raakte eerder dit jaar even uit de gratie bij beleggers, maar de koersdaling was van korte duur en inmiddels staat het aandeel dicht bij zijn hoogste koers ooit. Het tekent het solide imago van dit technologiebedrijf. Wat kunnen we de komende jaren van TKH verwachten?

ADVIEZEN VAN DEZE WEEK VOOR INTERNATIONALE AANDELEN:

Novartis, Pfizer, Roche en Sanofi: ‘Big pharma’ presteert onder de maat
Magere winstgroei en tegenvallende testresultaten kenmerken ‘big pharma’. Die risico’s zijn er ook volgend jaar, maar het is niet allemaal kommer en kwel in deze nu ongeliefde bedrijfstak.

Eindspel breekt aan voor Linde en Air Liquide
Als het stof na een serie overnames en fusies neerdaalt, bepalen Linde en Air Liquide straks het gezicht binnen de sector industriële gassen. Het eerstgenoemde bedrijf heeft dankzij het grotere potentieel qua kostenbesparingen een streepje voor.

The post Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 49 appeared first on Beleggers Belangen.