*

Advies & Analyse

S&P500 vecht zich terug

zaterdag 23 december 2017 15:08

Nederlandse beleggers in Amerikaanse aandelen maken een bijzonder jaar door. Ondanks voortdurende hoogtepunten voor de belangrijkste beursindices op Wall Street, zakte de aandeelhouderswaarde voor Europese beleggers weg als gevolg van de zwakke Amerikaanse dollar.

Met de stabilisatie van de  laatste maanden van de EUR/USD-wisselkoers kunnen Nederlandse beleggers weer profiteren van records op Wall Street. Dat blijkt uit het recente hoogtepunt van de indextracker (IE00B5BMR087) die de ontwikkeling volgt van de S&P 500.

Verse doorbraak
De verse doorbraak boven de weerstand op €215 oogt uiterst gezond, en net zo belangrijk is de onderliggende relatievesterktelijn (rs-lijn). Deze geeft de relatieve ontwikkeling aan van de S&P 500 ten opzichte van de AEX. Nu deze rs-lijn weer stijgt, krijgt de S&P=500 van ons de voorkeur boven de eigen Nederlandse beursgraadmeter.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


The post S&P500 vecht zich terug appeared first on Beleggers Belangen.