*

Advies & Analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 2

woensdag 10 januari 2018 10:51

Beleggers Belangen heeft in week 2 weer diverse advieswijzigingen en tips over Nederlandse en buitenlandse aandelen.

De wijzigingen zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees. Dat geldt ook voor de Tip van de Week.

Maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking de tipterugblik open voor het grote publiek.

GRATIS TOEGANKELIJK:

Tipterugblik: Econocom
Precies een jaar terug tipten wij het Belgische IT-bedrijf Econocom. Wij zagen potentieel in de strategische verschuiving die het bedrijf aanbrengt van hardware naar software en snelgroeiende diensten als cloud en beveiliging. Hierdoor dient de ebita-marge in de periode 2017-2022 te stijgen van 5-6% naar 8-10%.

ADVIESWIJZIGINGEN EN TIP VAN WEEK 2:

Euronext borduurt voort op degelijk 2017
Beursorganisatie Euronext heeft de wind in de rug van gunstige marktomstandigheden en nieuwe regelgeving. Het concern stevent af op een mooi 2018, maar beleggers moeten de kwetsbaarheden niet uit het oog verliezen.

Wordt Vopak weer een aantrekkelijk aandeel nu de olieprijs zo stijgt?
Het Rotterdamse tankopslagbedrijf Vopak was door twee winstwaarschuwingen vorig jaar een van de slechtst presterende aandelen van de Amsterdamse beurs. Maar nu de olieprijs weer duidelijk in de lift zit, keert het tij voor de onderneming waarschijnlijk.

Digitale spoken zorgen voor daling van koers Intel
Het aandeel Intel is in twee dagen tijd ruim 5% gedaald na nieuwsberichten over beveiligingsproblemen met een enorm aantal computerchips. ‘Meltdown’ en ‘Spectre’ zijn de namen die gebruikt worden voor twee problemen met het ontwerp van het geheugen in het hart van processoren in pc’s, laptops, smartphones en tablets.

BHP Billiton: Mijnbouwers beleven mooie tijden
Mijnbouwers bevonden zich tussen 2011 en 2016 in zwaar weer. In de periode van hoogconjunctuur werd zwaar geïnvesteerd in nieuwe productie en werden overnames duur betaald. Toen de markt verslechterde, bleven overcapaciteit en een hoge schuldgraad over. Vorig jaar is de zon weer doorgebroken.

Superstock: South32
South32 is een afsplitsing van BHP Billiton die in mei 2015 werd opgericht. De naam verwijst naar de meridiaan die door Australië, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika loopt, de drie continenten waar de groep actief is.

Tip van de week: Mediagigant kan prima op eigen benen staan
De koers van Time Warner kan flink opveren als AT&T groen licht krijgt voor de overname. Maar zelfs als die transactie afketst, maken populaire series en nieuwe initiatieven het aandeel tot een interessante belegging.

OVERIGE ADVIEZEN VOOR IN NEDERLAND GENOTEERDE AANDELEN:

Geen overige adviezen

ADVIEZEN VAN DEZE WEEK VOOR INTERNATIONALE AANDELEN:

Rio Tinto, Vale, Glencore: Mijnbouwers beleven mooie tijden
Mijnbouwers bevonden zich tussen 2011 en 2016 in zwaar weer. In de periode van hoogconjunctuur werd zwaar geïnvesteerd in nieuwe productie en werden overnames duur betaald. Toen de markt verslechterde, bleven overcapaciteit en een hoge schuldgraad over. Vorig jaar is de zon weer doorgebroken.

The post Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 2 appeared first on Beleggers Belangen.