*

Advies & Analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 5

woensdag 31 januari 2018 09:22

Beleggers Belangen heeft in week 5 weer diverse advieswijzigingen en tips over Nederlandse en buitenlandse aandelen.

De wijzigingen zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees. Dat geldt ook voor de Tip van de Week.

Maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking de tipterugblik open voor het grote publiek.

GRATIS TOEGANKELIJK:

Tipterugblik: Elior Group
Een jaar geleden was de Franse cateraar Elior Group tip van de maand op een koers van €20,70. Na een sterke start viel het aandeel eind 2017 hard terug. De recente koerszwakte biedt kansen.

ADVIESWIJZIGINGEN EN TIP:

General Electric zit in zwaar weer
General Electric ging in 2017 met 45% onderuit. Daarmee was het met afstand het zwakste  aandeel in de Dow Jones, die zelf met 25% steeg. GE zit al sinds 1907 onafgebroken in de index, en maakte er al in het beginjaar 1896 deel van uit.

Intel niet al te hard geraakt door chipproblemen
Nu het stof wat is neergedwarreld na de alarmerende berichten over beveiligingsproblemen met grote hoeveelheden computerchips, blijken de gevolgen voor chipfabrikant Intel mee te vallen.

Tip van de week: mega-investeerder buiten de beurs om
Partners Group Holding is de qua beurswaarde op één na grootste ‘private markets’ investment manager wereldwijd. Het Zwitserse bedrijf investeert voor zijn klanten hoofdzakelijk in private equity, maar ook in vastgoed en infrastructuur.

Superstock: hoogvlieger in motorenindustrie
Het Duitse MTU Aero Engines houdt zich bezig met ontwerpen, ontwikkelen en produceren van commerciële en militaire vliegtuigmotoren. Het bedrijf levert onderdelen aan grote spelers in de luchtvaartindustrie als Boeing, Airbus en Cessna en verzorgt tevens onderhoud, reparatie en revisie.

OVERIGE ADVIEZEN VOOR IN NEDERLAND GENOTEERDE AANDELEN:

OCI klaar voor cyclische opleving
Een ongebreidelde capaciteitsgroei heeft de kunstmestmarkt met een overaanbod opgezadeld. Vanaf dit jaar komt de sector echter meer in evenwicht. Hogere prijzen en productievolumes kunnen OCI een winstexplosie bezorgen.

Philips: wel winstgroei, weinig omzetgroei
Philips heeft in het vierde kwartaal geen nominale omzetgroei kunnen boeken. De kwartaalomzet was wederom €5,3 mrd. Als rekening wordt gehouden met valutaeffecten, zou er een groei zijn geweest van 5%.

ADVIEZEN VAN DEZE WEEK VOOR INTERNATIONALE AANDELEN:

Spinraza motor achter groei Biogen
Biogen heeft 2017 goed afgesloten, met een omzetgroei van 7% in het vierde kwartaal naar $1,1 mrd. De toename was grotendeels te danken aan de razendsnelle groei van het middel Spinraza.

Caterpillar presteert beter dan verwacht
De omzet van de graafmachinebouwer steeg in 2017 met 18,2% en kwam uit op $45,5 mrd, tegen $38,5 mrd vorig jaar. De winst per aandeel kwam in het vierde kwartaal van 2017 uit op $2,16 (verwachting $1,79).

LVMH boekt dubbelcijferige omzetgroei
Elk bedrijf zal jaloers zijn op LVMH. In 2017 steeg de autonome omzet van de luxeconsumptiegoederenmaker en -verkoper met maar liefst 12%, tot €42,6 mrd.

McDonald’s groeit weer fors
McDonald’s kende de laaste vijf jaar een dip in de omzetstijging. Het bedrijf herstelt zich echter en dat was goed zichtbaar in de vierdekwartaalcijfers.

SAP blijft goed op cloud-koers
Achter de vlakke resultaatontwikkeling bij SAP gaat een grote omzetverschuiving naar meer voorspelbare cloud-diensten schuil. De overname van Callidus brengt de doelstellingen wat dichterbij.

The post Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 5 appeared first on Beleggers Belangen.